in

NBA play-off: Denver i Jokić pred eliminacijom, Dallas bez Dončića poveo

Slatka-Tajna.Eu

Denver Nuggetsi i Nikola Jokić su pred eliminacijom u play-offu Zapada, nakon što su izgubili i treći meč od Golden State Warriorsa 113:118. Dallas Mavericksi vezali su drugu pobjedu bez povrijeđenog Luke Dončića protiv Utah Jazza 118:126, a Memphis Grizzliesi slavili su u Minnesoti 95:104.

Za razliku od prve dvije utakmice u kojima je Golden State dominirao, u trećoj je Denver propustio dobru priliku da dođe do trijumfa. Vodili su na 3:20 minuta do kraja 111:109, ali ih je serija bez koša skoro tri minuta u finišu koštala pobjede.

Prvo poluvrijeme su Warrorsi riješili u svoju korist sa 69:59. Međutim, Nuggetsi su odigrali sjajnu treću dionicu. Dobili su je 30:18, a po dešavanjima na terenu mogli su da budu i ubjedljiviji. Na kraju su u posljednjih 12 minuta ušli sa dva poena viška.

U četvrtoj četvrtini timovi su smjenjivali u vodstvu. Golden State je držao strašni bekovski trio Curry, Thompson i Poole, dok se na drugoj strani sve vrtilo oko Jokića.

Na pomenutih 111:109, trener gostiju Steve Kerr je zatražio tajm-aut. Trojku je u narednom napadu pogodio Wiggins za poena viška sa Golden Statea. Jokić je na suprotnoj strani promašio, a Poole pogodio poslije odličnog ulaza za plus tri za “Ratnike”.

Seriju grešaka Nuggetsa nastavio je Gordon faulom u napadu, a poslije promašenog šuta Curryja, Barton je nerezonski trojkom sa više do devet metara pokušao da donese izjednačenje. Kada je u narednoj akciji Curry pogodio za 116:111 bilo je jasno da će slaviti “Ratnici”.

Jokić je meč završio sa 37 poena uz šut iz igre 14 od 22. Imao je srpski centar i 18 skokova i pet asistencija, tri ukradene i pet izgubljenih lopti. Imao je slabu podršku saigrača. Gordon je upisao 18, a Barton 13 poena.

Na drugoj strani Curry i Poole su upisali po 27, a Thompson 26 poena. U odbrani je ponovo blistao Green, uz podršku još jednog veterana Igoudale.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Naredni meč je na programu ponovo u Denveru u nedjelju u 21.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Dallas je savladao Utah u gostima 126:118 u trećem meču prve runde play-offa i sada vodi 2:1. Mavsi su i u ovom duelu bili lišeni usluga najboljeg igrača Luke Dončića, ali to ih nije omelo da utišaju publiku u Salt Lake Cityju.

Ponovo je u redovima Dallasa blistao omaleni Jalen Brunson sa 31 poenom, a sjajno su ga pratili Dinwiddie sa 20, Kleber sa 17 i Bertans sa 15 poena.

U redovima Jazza Mitchell je imao 32 poena, hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović 24, dok je Conley upisao 21 poen.

Pobjedu u gostima slavio je poslije velikog preokreta i Memphis protiv Minnesote 104:95, vratio brejk i sada vodi u seriji 2:1.

Grizzliesi su imali minus 16 na ulazu u posljednju četvrtinu, ali su ovaj dio igre dobili sa 37:12 i stigli do vrijedne pobjede. Najefikasniji je bio Bane sa 26 poena, Clarke je dao 20, dok je Ja Morant ostvario triple double sa 16 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Kod Timberwolvesa Russell je imao 22, a Edwards 19 poena. Podbacio je Towns sa samo osam poena i pet skokova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Majk Tajson istukao putnika u avionu

Hana Huljić sa stomakom “do zuba” na proslavu Severininog 50. rođendana