in

Bayern i Milano ostvarili važne pobjede

Slatka-Tajna.Eu

Euroliga drugi susreti

U drugoj utakmici play-offa Eurolige Barcelona je na svom terenu dočekala Bayern iz Minhena. Na kraju tim iz Njemačke slavio je pobjedu rezultatom 90:75. 




E. Dindić



Nakon prvih 10 minuta bilo je 23:18 za Bayern. I u drugom periodu bolja igra tima iz Njemačke koja ovaj period rješava rezultatom 25:17. Na veliki odmor se pri rezultatu 48:35 u korist Bayerna.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Treći period tek nešto bolja igra domaćeg tima koji ovaj period rješavaju rezultatom 21:19 u svoju korist nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 67:56 u korist tima iz Njemačke.

Do kraja Bayern sigurnom igrom ne dozvoljava preokret i na kraju slavi veliku pobjedu rezultatom 90:75.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su DeShaun Thomas sa 25 poena i sedam skokova, Andreas Obst postigao 15. U domaćem sastavu bolji od ostalih bili su Nicolas Laprovittola i Nikola Mirotić sa po 16 poena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Milano je na svom terenu dočekao Anadolu Efes i na kraju upisao pobjedu rezultatom 73:66.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 19:17 u korist domaćeg sastava. U drugom periodu gosti iz Istanbula uzvraćaju sa 16:14. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 33:33. Treći period ponovo domaći košarkaši rješavaju u svoju korist rezultatom 20:19. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 53:52 u korist domaćeg tima.

Do kraja ovog susreta Milano održava prednost i na kraju slavi pobjedu rezultatom 73:66.

Kod pobjednika najbolji je bio Shavon Shields sa 21 poenom, dok je Sergio Rodriguez dodao 17. Anadolu Efes u ovom susretu predvodili su standardni dvojac Shane Larkin sa 19, odnosno Vasilije Micič sa 18 postignutih poena.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVO MI JE PRVI OD DEVET ŽIVOTA: Kad Severina slavi

BIO SAM UCJENJEN: Ivan Gavrilović o rijalitiju koji je za njega bio katastrofa