in

Sarajevo i Velež dijele simboličnu cifru

Slatka-Tajna.Eu


Skroman nagradni fond


Sarajevo i Velež će se boriti za preostli trofej pošto je Zrinjski već osigurao titulu prvaka BiH.



Poslije sigurnih izdanja u polufinalnim duelima Velež i Sarajevo su se plasirali u finale Kupa. Za trofej će se boriti 19. maja na Bilinom polju.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Za Sarajevo će to biti ukupno 13. finale u klupskoj historiji, računajući i bivšu državu. Bordo tim je do sada pehar u zrak dizao sedam puta.

S druge strane Velež je igrao samo finala u bivšoj Jugoslaviji uz dva poraza i dvije pobjede. Duel u Zenici će im biti prvo finale od nezavisnosti BiH.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako se dolaskom novih vlasnika TV prava značajno povećao nagradni fonda za učesnike Premijer lige, nagradni fond je, za današnje standardne, i dalje simboličan.

Sarajevo i Velež će kao finalisti podijeliti 50.000 KM. Pobjedniku će pripasti 30.000, a gubitniku 20.000. Neki će reći dovoljno za jedne solidne pripreme…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Obzirom na simboličan nagradni fond sasvim je jasno da će osvojeni trofej imati mnogo veću vrijednost od novčane “nagrade” koju će podijeliti finalisti. Pobjedniku će pripasti prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.

Inače, ova dva tima osim finala Kupa do kraja sezone će odigrati još jedan duel. U pitanju je meč 33. kola Premijer lige, a domaćin će biti Velež.

U prva dva duela ove sezone uspješniji su Rođeni s pobjedom na Koševu (0:2) te remijem (1:1) u Mostaru.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NOVIJE JE SJAJNIJE: Senidah s Kariba napravila haos

RAT UŽIVO: Rusi tvrde da su zauzeli Mariupolj, oglasio se i Putin; britanski obavještajci objavili novi izvještaj o ratu u Ukrajini…