in

VESNA PISAROVIĆ – Ni nakon 17 godina pauze ne krije da bi ponovila Eurosong – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu
050120, zagreb.
vesna pisarovic.
foto: livio andrijic

Vesna Pisarević bila je u samom vrhu muzičke scene prije dvije decenije, nakon čega je odlučila uzeti predah. Muzičku pauzu od čak 17 godina prekinula je najavom novog albuma, ali i priznanjem da nije zatvorila vrata pred ponovnim odlaskom na Eurosong.

Pjevačica živi na relaciji Berlin – Zagreb, a prethodne godine provela je pod okriljem jazza. Ranije generacije najviše je pamte po pop muzici. Otkrila je da priprema iznenađenje kojem će se publica posebno obradovati.

Zvijezda hita “Dolje na koljena” još je prije dvije godine najavila koncert u Zagrebu, međutim tek je sada spremna da ga održi. U periodu izolacije najviše se posvetila muzici koja će se pronaći na novom albumu.

Koncertni događaji iziskuju mnogo vremena i prostora za pripremu. Zato ću sa novim zvukom nastaviti nakon nastupa. U isto vrijeme završila sam i još jedan album koji pripada posve drugačijem izražaju. Riječ je o albumu gdje sam radila na preradama napjeva sevdaha koje sam smjestila u kontekst jazza – otkrila je Vesna za Jutarnji list.

Sa pjesmom “Sasvim sigurna” 2002. godine nastupila je na Eurosongu i zauzela 11. mjesto. Priznala je kako nije nemoguće da se ponovo pojavi na jednom takvom događaju.

Mogu se ponovo zamisliti na toj pozornici. Eurosong je jedan jako zanimljiv događaj. Možda ne toliko u samom muzičkom smislu jer je davno izgubio svrhu takmičenja za najbolju pjesmu, koliko kao veliki spektakl. Mogu se samo diviti onima koji idu, jer to nije nimalo jednostavno – zaključila je pjevačiva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ona je također napisala pjesmu “In the Disco” kojom nas je Deen predstavljao 2004. godine i zauzeo deveto mejsto na prestižnom takmičenju.

Vesnu slušaju i današnje mlađe generacije. Upravo to joj je veliki motiv! Misli da je mlađe generacije slušaju zbog “bezvremenske čari” koju nose pjesme ranije nastale u saradnji sa Milanom Vlaovićem Kovačevom. Zapitala se da li zapravo te pjesme pogađaju nešto čega trenutno nedostaje na muzičkoj sceni.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Eva Carneiro kupila fudbalski klub!

Demokratija u najvećem padu u Srbiji na Zapadnom Balkanu