in

RIJAD RAHMANOVIĆ O MOGUĆEM POVRATKU U “ZVEZDE GRANDA”: Sarađivao bih i sa Cecom kao s mentorom

Slatka-Tajna.Eu

Nekadašnji učesnik Zvezda Granda Rijad Rahmanović iz Donjeg Vakufa, sve više i više postaje omiljen među ljubiteljima istinske narodne muzike.

Rijada smo tako prije par dana sreli u glavnom gradu njemačke pokrajine Bajern, u Minhenu. Povod i razlog njegovog dolaska bila je svadba dvoje Bosanaca Džane i Kemala. Rijad je iz Bosne došao sa svoja dva muzičara, klavijaturistom Edinom i harmonikašem Irhanom.

-Konačno sam opet počeo da putujem Evropom, što je izvanredan osjećaj. Taj neki osjećaj ponovne slobode, bez nekog velikog straha i tjeskobe je poseban. Ipak, to vrijeme zatvaranja nije bilo uzaludno potrošeno vrijeme, radio sam na sebi i dosta toga sam postigao. U tom vremenu sam sreo ženu svog života, a isto tako i ona je srela čovjeka svog života. To je trenutno najbolja stvar koja mi se desila u životu, uskoro će nam i godišnjica braka. Nemamo još djece ali, kako kažu, sve u svoje vrijeme. Moja supruga je par godina starija od mene, ali šta su danas godine, samo broj.

Kako tvoja supruga izlazi na kraj sa tvojim putovanjima, nastupima, ženskim dijelom publike, ima li ljubomore?

-Mogu da kažem da ni jednoj ženi, supruzi, djevojci nije baš sasvim svejedno, a koje pored sebe imaju pjevača. Ali, ako neko ograniči posao i privatni život onda se sve može. Vidim da mi gledaš u ruke, da ne nosim vjenčani prsten, jer niti supruga, a ni ja ne volimo da nosimo nakit. Ja sam izabrao nju i ona je moja supruga i naša ljubav je jaka.

Povratak u takmičenje „Zvezde Granda“?

-Nikad ne reci nikad. Momentalno još ne, ali mi je iskreno žao što neke pjesme nisam otpjevao dok sam bio u takmičenju.

Na mjesto Jelene Karleuše došla je Ceca. Kada bi se ponovno takmičio i kada bi ti bio njen izbor da li bi pristao da ti Ceca bude mentor?

-Naravno, zašto da ne? Ne bih imao ništa protiv toga, a i zbog čega? Ceca ima karijeru, iskustvo i ako bi saradnja sa obe strane bila korektna, onda zašto da ne?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rihadovom pjesmom na svadbi je bio oduševljen i jedan tamnoputi gost. Mada ništa nije razumio, ali muzika je učinila svoje. U jednom momentu je stao pored Rijada i poželio da se slika sa njim.

Mladenci Džana i Kemal bili su također veoma veseli kao i njihovi mnogobrojni gosti. Rijad je sa svojim muzičarima, svima njima pjesmom donio dah BiH, a sevdah je učino svoje, da su nekima potekle i suze.

Nakon Minhena dan poslije Rijad je imao nastup u Sloveniji u Kranju, a njegova saradnja sa menadžerom Hilmom Peljtom se nastavlja i ubuduće.

Piše: Bato ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Velež se pridružio Sarajevu u finalu Kupa BiH

RAT UŽIVO: Pentagon jučer objavio da su Ukrajini isporučeni avioni, danas to povukao