in

Play-off Eurolige: Katalonci se namučili za 1-0 protiv Bavaraca

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Barcelone opravdali su ulogu favorita i u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige u “Blaugrani” pobijedili su Bayern 77:67.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa nije najbolje počela meč s obzirom na to su Bavarci u prvoj četvrtini imali devet poena prednosti (22:13), ali serijom 13:0 Katalonci su najavili konačan ishod.

Blaugrana je  na poluvrijeme otišla sa maksimalnih deset poena viška (43:33), tim Andree Trinchierija je sve vrijeme u nastavku prijetio, u nekoliko navrata se vraćao iz dvocifrenog minusa, međutim, nisu uspjeli da preokrenu.

Barcelonu nije služio šut za tri (8/21), ali su zato za dva imali 68 odsto uspješnosti (21/31), a prednjačili su Brandon Davies sa 19, Nikola Mitorić i Dante Exum sa po 12 i Nicolas Laprovittola sa 11 poena.

Kod gostiju Vladimir Lučić je upisao 20 poena (3/4 za dva, 4/7 za tri, 2/3 slobodna bacanja) i po 2 skoka i asistencije za 31 minut, Darun Hiliard 12, a Ognjen Jaramaz 6 (0/4 za dva, 1/4 za tri, 3/4 slobodna bacanja) i 3 skoka za 19 minuta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Druga utakmica na programu je u četvrtak, takođe, u Barceloni.

Nešto ranije Efes je bio ubjedljiv na gostovanju kod Milana 48-64, a u srijedu se sastaju Real Madrid (4) – Maccabi (5) i Olympiakos (3) – Monaco (6).

Završnicu Eurolige gledajte na kanalima Sport Kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Podrška Ronaldu sa “Enfilda” zbog smrti sina ostaće upamćena

Huliganski obračun u Norveškoj, policija tvrdi da su napadnuta djeca od 12 godina