in

AMERIČKI SENATORI U AKCIJI: Nakon posjete Beogradu, sutra stižu u Sarajevo

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/2021-01-18t164002z_5912109_rc2gal91xcx6_rtrmadp_3_usa-biden.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/2021-01-18t164002z_5912109_rc2gal91xcx6_rtrmadp_3_usa-biden.jpg”,”caption”:””,”bg”:”94b7d4″}]

Američka dvostranačka kongresna delegacija stiže u srijedu Bosnu i Hercegovinu u sklopu posjete Balkanu, rečeno je nezvanično za Glas Amerike (VOA).

Delegaciju predvodi senatorica Jeanne Shaheen (demokrata), predsjednica Senatskog pododbora za vanjske odnose za Evropu i regionalnu sigurnosnu saradnju i viša članica Senatskog odbora za oružane snage. Uz nju, delegaciju čine senatori Chris Murphy (demokrata) i Thom Tillis (republikanac).

U sklopu dolaska na Balkan, senatori će posjetiti Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, a na kraju i Belgiju. 

shaheen.senate.gov / Screenshot

Senatori Shaheen i Tillis također su i kopredsjedavajući NATO posmatračke grupe Senata.

Kako javlja VOA, Delegacija će se sastati s zvaničnicima zemalja, predstavnicima civilnog društva i medija kako bi se razgovarali brojnim pitanjima, uključujući podršku Ukrajini usred ruske invazije, evropsku sigurnost, napore u borbi protiv korupcije, kao i očuvanje slobode medija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako je saopštio ured senatorice Shaheen, delegacija će prenijeti nastavak američke podrške saveznicima u jeku ruske invazije na Ukrajinu i podršku Zapadnom Balkanu u evropskim integracijama.

“Naša dvostranačka delegacija putuje na Balkan u ključnom trenutku za Evropu. Potvrda američke podrške našim partnerima na Balkanu je posebno značajna, jer doživljavamo najneizvjesniju vojnu situaciju u Evropi od Drugog svjetskog rata”, rekla je senatorica Shaheen.

“Moramo nastaviti da podržavamo balkanske narode na njihovim demokratskim putevima i ohrabrujemo njihov put ka evropskim integracijama”, dodala je Shaheen.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Huliganski obračun u Norveškoj, policija tvrdi da su napadnuta djeca od 12 godina

Lajović eliminisan u prvom kolu “Serbia opena”