in

Lejla Njemčević i Stefanie Dorn nastupaju na Svjetskom kupu

Slatka-Tajna.Eu

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) trenutno sedma biciklistkinja svijeta i Stefanie Dorn njemačka biciklistkinja, a koja zauzima treće mjesto na svjetskoj ranking listi nastupaju zajedno na drugom Svjetskom kupu u maratonu 4Islands koji se održava u Hrvatskoj.

Ovo je drugi put da Stefanie i Lejla nastupaju zajedno, početkom sezone su na otvaranju trka Svjetskog kupa zauzele treće mjesto na Andalucia Bike Race i time upisale po 160 UCI bodova.

Ovogodišnje izdanje 4Islands trke se vozi pod organizacijom Epic Series, odnosno organizacija koja je zaslužna za Cape Epic, najzahtjevnije MTB trke na svijetu. Planirano je da se vozi pet etapa, a danas je na rasporedu prolog u kojem će takmičari odrediti startne pozicije za sutrašnju etapu.

“Veoma sam sretna da ću ponovo nastupati sa Lejlom jer smo u Andaluziji imale sjajnu timsku saradnju koju smo krunisale trećim mjestom. Naša prednost je da se sada dobro poznajemo i znamo kako iskoristiti naše prednosti da ostvarimo što bolji rezultat. Cilj je podij i skupljanje bodova za svjetsku ranking listu i ranking listu Svjetske serije”, rekla je Stefanie Dorn.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Najbolje rangirana bh. i njemačka bicisklistkinja će zajedno nastupati pod timskim imenom Allebike Canyon Northwave team.

“Stefanie i ja smo kao tim veoma konkurentne tako da sam izuzetno sretna da ponovo nastupamo zajedno. Očekuje nas pet zahtjevnih etapa na kojima su ranijih godina timovi imali dosta problema sa tehničkim defektima. Moraćemo voziti taktičku vožnju te pokušati izbjeći tehnički defekt u lovu na podijumski završetak”, rekla je za kraj Lejla Njemčević.

4Islands je druga od sedam trka Svjetskog kupa na kojima će nastupati bh. takmičarka i posljednja timska, odnosno trka na kojima takmičari nastupaju u paru. Nakon trke u Španiji i Hrvatskoj naredna je u Poljskoj, a do kraja sezone će nastupiti još u Turskoj, Švajcarskoj, te dva puta u Francuskoj.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POKAZAO DJEVOJKU: Voyage joj krije lice, ali su svi prepoznali o kome je riječ

Izetbegović i Džaferović podržali zdravstvene radnike ispred Vlade KS