in

Izetbegović i Džaferović podržali zdravstvene radnike ispred Vlade KS

Slatka-Tajna.Eu

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH posjetili su danas zdravstvene radnike koji se nalaze ispred zgrade Vlade KS i Skupštine KS gdje trenutno traje hitna sjednica na kojoj se razmatra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2022. godinu u iznosu od 499 miliona KM. Zdravstveni radnici očekuje da će doći i do potpisivanja Granskog kolektivnog ugovora.

Izvor : N1

Ademir Spahić, glavni medicinski tehničar u Javnoj ustanovi Dom zdravlja KS, reagovao je na dolazak direktorice KCUS-a, kazavši da je “svima jasno da se zdravstvo i dalje nastavlja destruktuirati.”

“Sindikat radnika u zdravstvu, ili bolje rečeno Sebikat, koristi sve u političke svrhe, i evidentno je da im nije stalo do radnika, nego samo za sakupljanje jeftinih političkih poena po parkovima. Obzirom da je prva u Bošnjaka, već idavno ovladala komorama sindikatom fakultetom, više je svima jasno da se zdravstvo i dalje nastavlja destruktuirati”, naveo je Spahić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rekao je da se “radnici iskorištavaju za jeftino prikupljenje političkih poena.”

“Jasno je svima, da se ne mogu porediti medicinari koji su gubili živote u pandemiji, sa nekim administrativnim radnicima u zdravstvu koji subza razliku od medicinata imali i privilegiju, da rade i online sistemom. Sama ova farsa koja se svakodnevno koristi u političke svrhe, je još jedan pokazetelj da SDA nema empatiju ni prema kome, a kamoli prema radnicima nego sve koristi za jeftino prikupljanje političkih poena”, istaknuo je Spahić.

Podsjetimo, zdravstveni radnici u KS, čekaju na potpisivanje kolektivnog ugovora 30 mjeseci. Načelno, postignut je dogovor između Vlade KS i pregovaračkih timovi Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, ali još uvijek nije potpisan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Lejla Njemčević i Stefanie Dorn nastupaju na Svjetskom kupu

Dugmići sviraju ponovo na stadionu Eintracht – Hayat Production