in

Fudbalski savez odabrao izvođača za izgradnju hibridnih terena

Slatka-Tajna.Eu

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine razmatrane su ponude dospjele na međunarednom tenderu za projekat izgradnje 12 hibridnih terena u Bosni i Hercegovini.

Ovu informaciju su potvrdili na zvaničnoj stranici saveza, a prihvaćena je ponuda od strane konzorcija Wickr Group a.s iz Češke, Hellasod Sa Grčka i Tarkett Sports B.V.

“U skladu sa tenderskim pozivom koje je pripremila Komisija za izbor najboljeg ponuđača, na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude. Prva je ponuda konzorcija: SUPPORT IN SPORT EASTERN EUROPE INSAAT VE SPOR HIZMETLERI ANONIM SIRKETI i „BUCOMERC“d.o.o., a druga ponuda je bila ponuda konzorcija: WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Izvršni odbor NS/FS BiH je prihvatio prijedlog Komisije, i proglasio ponudu gore navedenog konzorcija kao najbolju ponudu. Projekat je u cjelosti spreman, jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH”, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Treba istaći da je tender bio poprilično kontraverzan, te da je išao na ruku firmi koja je isti i dobila zbog specifičnih uslova za izgradnju od strane Saveza, te tehnologije koju koristi pomenuti konzorcij.

O svim dešavanjima vezanim za pomenuti tender upoznata je i krovna kuća Evropskog fudbala UEFA-a koja pomno prati cjelokupnu situaciju.

Iz Fudbalskog saveza su poručili da se zvaničan početak radova očekuje u prvoj polovini maja 2022. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Gospodski potez: Cadiz šokirao Barcelonu, a onda oduševio svijet fotografijama svlačionice

SKORO PA LJETO: Tatjana Dragović jedva čeka da se skine u kupaći kostim