in

Veš ne iznose na balkon, auta peru svaki dan, guši ih prašina sa Kamenoloma

Slatka-Tajna.Eu

Automobile peru svaki dan, veš odavno ne suše na balkonima, bašte im uništava prašina, no mještane sela Bjelovići kod Kreševa najviše brine zdravlje. Kažu opstanak u ovom mjestu im je ugrozila firma BFS d.o.o koja je vlasnik kamenoloma i tvornice Vapna.

“Tvornici vapna je 20. februara istekla okolinska dozvola ali je, bez obzira na to, Tvornica vapna nastavila sa svakodnevnim radom. Uprkos upozorenjima zabrinutih građana, nadležne institucije nisu reagovale i do danas nisu zaustavile nelegalan rad Tvornice vapna u Kreševu koja ugrožava život i zdravlje građana”, kaže Davor iz Kreševakog građanskog pokreta.

Izvor : N1

Zbog svega, nekoliko desetina mještana skupilo se na prilaznom putu ka Kamenolomu i Tvornici, te u 12:05 simbolično blokiralo prilaz, tvrde da postrojenja nemaju pristupni put, te da su se okupili na privatnom posjedu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona podjelili su prisutnim upozorenje u kome apeluju na okupljenje da se pridržavaju zakona i uputa, u protivnom priložili su spisak prekršaja i krivičnih djela, a koja se vezuju za proteste građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kako je Medžik Džonson ostao bez pet milijardi dolara

DOK MUŽ RADI: Sloba Radanović u Austriji, Jelena u svekrvinom društvu