in

Mladi Bosanac Din Omerhodžić, zvijezda njemačkoj showa: Ljubio sam Eminu, ali ništa više nije bilo između nas! Jedva sam se pomirio s djevojkom – Ekspanzija.com

Slatka-Tajna.Eu

Mladi Bosanac Din Omerhodžić postao je jako popularan.

Nakon prvog intervjua uslijedili su pozivi iz regiona, a svi oni željeli su da razgovaraju s njim. Čak se i jedan dio familije naljutio na njega, a posebno onaj dio očeve strane jer ih nije baš mnogo pominjao u tom intervj-u, a najviše je pričao o porodici sa mamine strane iz Tuzle.

Din Omerhodžić je učesnik najpopularnijeg muzičkog takmičenja u Njemačkoj „Njemačka traži super zvijezdu“.

Sreli smo ga ponovno u Frankfurtu. On nam je na početku razgovora rekao:

-Ovaj put zaista želim da pozdravim kompletnu porodicu sa tatine strane, moj Snadžak i Prijepolje. Da, bilo je malo ljutnje, ali sve smo to opet izgladili i doveli u red. Takmičenje ide baš onako kako sam i zamišljao. Kada smo zadnji put razgovarali bio sam u top 25, a sada sam ušao u zadnjih deset takmičara, a ja kao što sam i rekao, idem do pobjede. Da neko napokon nakon 19 godina  ovog takmičenja, bude pobjednik neko sa naših prostora.

Nedavno si bio udarna tema najčitanijeg dnevnog lista u Njemačkoj „Bild zeitunga“, da si navodno završio u krevetu sa jednom takmičarkom?

-Sve je to ispalo nekako veoma čudno. Naime, takmičarka Emine koja je porijeklom iz Poljske i Albanije, a živi u Berlinu, je mnogo dobra moja prijateljica.To jutro ona je bila veoma, veoma tužna, plakala je jer su joj nedostajali roditelji. Ja sam u jednom momentu krenuo da se tuširam i sreo sam nju na hodniku, a bio sam u donjem vešu. Vidio sam da je tužna i prišao sam da je zagrlim, baš kao prijatelj, a sve to trajalo je nekih pet sekundi. Ali, i to je bilo dovoljno da se odnekud pojavi paparazzo, uslikao je taj momenat i od toga napravio jednu veoma ružnu priču.

A, ti imaš djevojku koja je također takmičarka?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Nakon što je to obavljeno u milionskom izdanju Bild zeitungu, između mene i moje djevojke  situacija je, blago rečeno, bila malo više napeta. Ali, pomirili smo se, odnosno sve smo to izgladili i od nje sam dobio bisernu ogrlicu. Kada mi je mama to vidjela, pitala me zbog čega nosim bisere oko vrata, kada to nose samo žene. Ali, onda sam joj objasnio od koga je poklon, i da je se sada zavladala takva moda da je muškarcima dozvoljeno sve nositi, pa i bisernu ogrlicu oko vrata.

Bio si pozvan da pjevaš na jednoj svadbi?

-Da bila je to njemačka svadba, a željeli su da samo sa gitarom budem na bini i da pjevam. Svadba je bila u jednom dvorcu, bili su sve sami Nijemci i meni je bilo sve to pomalo neobično, da baš ja pjevam na svadbi. A, ako postoji i neki naš par koji želi da im neko pjeva na engleskom jeziku , ja sam tu. Zaista nemam reportora za svadbe sa pjesmama na našem jeziku. Ali, učim polako, a ponajviše volim da pjevam pjesme Tome Zdravkovića.

Da li se već sada osjećaš zvijezdom?

-Ne, i mislim da se tako nikada neću osjećati. Neko ko voli takav izraz neka uživa u njemu. Ja volim da budem običan, normalan, da stvaram i pjevam svoju muziku i da se osjećam lijepo.

Sa Dinom u društvu bio je njegov jako dobar prijatelj još od ranog djetinjstva Ivan Kemenc?

-Ivan je neko ko je moja sjena. Kada ja pokušam da malo da skrenem, da kažem na stranu, on me uvijek vrati na pravi kolosijek. On je uz mog brata moj dobar glas. Naše prijateljstvo niko i ništa neće moći da pokvari. Ovo je prvi put da ovoliko vremena pričamo, komuniciramo na maternjem jeziku, uvijek pričamo na njemačkom. Ali, dobro je , barem vježbamo da ne zaboravimo. Bio je uvijek uz mene, kada sam bio u podrumu, svirao, snimao neke pjesme,a koje niko živ nije htjeo da sluša,ali jeste moj Ivan“.

Din nam je još rekao da će pokušati da u finalu barem progura neku našu pjesmu, da se predstavi sa njoma, ako mu dozvole, bilo bi to nešto od Tošeta Proeskog ili Zdravka Čolića.

Din je svojevremeno bio veliki zaljubljenik u sport,a posebno u košarku. Jedno vrijeme nije htjeo da se odrekne bh. pasoša, jer je bio došao u BiH i bio dio tima bh. košarkaške reprezentacije.

Please follow and like us:


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

13. DANI BHAAAS U BIH – Sarajevo će u junu ugostiti velika svjetska imena iz svijeta nauke i umjetnosti

Kako je Medžik Džonson ostao bez pet milijardi dolara