in

Kako je Medžik Džonson ostao bez pet milijardi dolara

Slatka-Tajna.Eu

“Sve što u životu imamo je rezultat izbora koje smo napravili. Na kraju dana, svi se nadamo da su ti izbori bili pravi”, ovaj citat je jedna od biznis lekcija iz TV serija, a izrekao ga je Foks Molder u seriji “Dosije Iks”.

Ono što je jedan od najboljih košarkaša u istoriji ove igre Irvin Medžik Džonson mogao imati danas je pet milijardi dolara. A nema, zato što je u jednom momentu karijere napravio loš izbor.

Fil Najt i njegova ponuda

Taj loš izbor opisuje nam šesta epizoda HBO serije “Doba pobjeda: Uspon dinastije Lejkersa”. U svojoj ruki sezoni Medžika su opkolili proizvođači sportske opreme. Pogotovo patika. Među onima koji su mu prišli bili su i “Converse” i “Nike”. “Converse” je ponudio novac – 100.000 dolara. “Nike” je imao zanimljiviju ponudu. Osnivač Fil Najt mu je ponudio jedan dolar po prodatoj patici kao i dionice tada mlade kompanije. Medžik je izabrao “Converse”.

Ono što serija potencira je da su dionice kompanije “Nike” tada bile vrijedne 0,18 dolara, danas vrijede oko 134 dolara. Sada bi čuvenom košarkašu imovina samo od “Nike-a” bila vrijednija za 5,2 milijarde dolara.

Medžik: “Kakvu grešku sam napravio”

U emisiji kod Elen Dedženeris, Medžik je priznao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ništa tada nisam znao o dionicama, čovječe kakvu grešku sam napravio. I dalje me to proganja”.

Džonson je iz ugovora sa “Converse-om” izašao tek 12 godina kasnije objasnivši da nikad nije bio srećan tim ugovorom i tom kompanijom.

(bonitet.com)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mladi Bosanac Din Omerhodžić, zvijezda njemačkoj showa: Ljubio sam Eminu, ali ništa više nije bilo između nas! Jedva sam se pomirio s djevojkom – Ekspanzija.com

Veš ne iznose na balkon, auta peru svaki dan, guši ih prašina sa Kamenoloma