in

Denis Stojnić za Sportske.ba: “Nakon svake borbe zahvalim se svom Sarajevu i BiH”

Slatka-Tajna.Eu

Razgovarao: Edin Ridžal

U subotu je održan borilački događaj EMC 9 u Dizeldorfu, na kojem su pobjede ostvarila tri bh. borca: Ahmed Vila, Erko Jun i Denis Stojnić. MMA borac Denis Stojnić u subotu navečer brutalno je pretukao i pobijedio Ivu Ćuka u meču teške kategorije.

Stojnićeva pobjeda naišla je na oduševljenje bh. sportske javnosti, koja je u ogromnom broju podržala našeg borca na pomenutom borilačkom događaju u Njemačkoj. Našu javnost je posebno oduševio patriotski gest Denisa Stojnića, kada je u ring ušao s zastavom s ljiljanima, a potom se nakon borbe i zahvalio svim fanovima iz Bosne i Hercegovine i dijaspore koji su bili uz njega.

Za razliku od Denisa Stojnića, njegov protivnik Ivo Ćuk je imao drugačiji ulazak u ring. Borac sa istetoviranim ustaškim simbolima u ring je ušao uz muziku Thompsona…

Međutim, Ćuk je brutalno pretučen od strane Denisa Stojnića, koji je nakon meča govorio za portal Sportske.ba.

Kako su protekle pripreme za meč protiv Ćuka, da li si imao neku posebnu motivaciju?

– Pripreme su protekle u najboljem redu, spremao sam se u Nizozemskoj a i u Bosni i Hercehovini u Sarajevu. U Nizozemskoj sam se spremao u svom matičnom klubu Golden Glory-HEMMERS GYM i u MMA phantom team. A u Sarajevu sam se spremao u Bosnae team bjj i Brotherhood bjj. Imao sam motivaciju da ga pobjedim i da sto prije meč završim u svoju korist.

Komentar na samu borbu, koliko je bilo teško boriti se protiv Ive Ćuka?

– Mogu reći da sam Ivu podcijenio jer sam gledao njegov prvi meč po K1 pravilima i tu se baš nije snašao, ali u MMA sportu je druga priča. Ipak on iza sebe ima 30 mečeva a od čega ima 19 pobjeda, gdje je danas zavidno u MMA karijeri imati toliko pobjeda. To je i pokazao u meču samnom, kako je čvrst borac.

Brat tvog protivnika je tokom same borbe uputio pogrdne riječi vezane za tvoj izgled. Koliko te to omelo ili motivisalo i kakav je zapravo bio tvoj odgovor?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Omelo me nije, naljutilo jeste. Nakon meča nisam ostao njegovom bratu dužan odgovor na uvredu. Njegov brat očito nije upućen da u MMA sportu nije bitan izgled, nego kondicija, snaga i spremnost općenito. Legendarni udarači Mark Hunt, Ray Sejfo, Mighty Mo su primjer da izgled u ovom sportu nije presudan. Nadam se da je njegovom bratu, a i drugim njegovim istomišljenicima nakon ovog jasno, da sam u pravu za ovo što sam izjavio. Stvari su se svakako kasnije smirile i nije ostalo negativne energije između nas, jer mi smo sportisti i takve nesuglasice se nakon meča vrlo brzo riješe.

Kakvi su planovi za ostatak godine, još neka borba ili?

– Sa mojim menadžerom Ivanom Dijakovićem sam dogovorio, da bih trebao odraditi meč u KSW u Puli ili Zagrebu krajem ove godine, ako KSW bude dolazio opet u Hrvatsku.

Koliko ti znači ogromna podrška bh. sportske javnosti, kakvu poruku šalješ onima koji te podržavaju?

– Znači mi mnogo. Itekako osjetim njihovu podršku i nakon svake borbe zahvalim se svom Sarajevu i BiH. Svima želim još jednom da se zahvalim i da mi ne zamjere što nisam mogao svima da odgovorim na poruke, kojih je svakako bilo mnogo a nastojat ću ovih dana svima pojedinačno da odgovorim.

Želimo mnogo sreće našem Denisu Stojniću u nastavku karijere, da nas još mnogo puta učini sretnim.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Dramatično obraćanje Zelenskog – ‘Ruske snage započele su bitku za Donbas!’

Nakon dojave o obiteljskom nasilju uhićen muškarac