in

RAT UŽIVO: Žestoke borbe za Mariupolj, nove pobjede Ukrajinske vojske, Rusi tvrde da su oborili avion sa vojnom pomoći zapada…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/g2l5fin2asz58onz.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/g2l5fin2asz58onz.jpg”,”caption”:””,”bg”:”1f1a19″}]

06.30 Jug Ukrajine: Oružane snage uništile 36 okupatora i 13 jedinica ruske opreme, javljaju lokalni mediji.

06.00 Neprijatelj priprema desantnu pomorsku operaciju u Mariupolju, javlja Ukrainska pravda.

Slika

05.00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je u subotu razgovarao s čelnicima Ujedinjenog Kraljevstva i Švedske o tome kako najbolje pomoći onima koji brane Mariupolj i desecima tisuća civila zarobljenih unutar opkoljenog grada.

Sudbina Mariupolja može se odlučiti ili borbom ili diplomacijom, rekao je: “Ili naši partneri daju Ukrajini sve potrebno teško naoružanje, avione i to bez pretjerivanja odmah, kako bismo mogli smanjiti pritisak okupatora na Mariupolj i razbiti blokadu .

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ili to činimo kroz pregovore, u kojima bi uloga naših partnera trebala biti odlučujuća.”

04.00 Rusko ministarstvo odbrane postavilo je ultimatum ukrajinskim snagama koje se još uvijek bore u opkoljenom gradu Mariupolju da od 6 sati po moskovskom vremenu polože oružje.

03.00 Rusija kaže da su njezine jedinice protuzračne odbrane oborile ukrajinski vojni zrakoplov za koji tvrdi da je prevozio pošiljku oružja koju su poslale zapadne zemlje.

Napad se dogodio izvan grada Odese na jugozapadu Ukrajine, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS, citirajući glasnogovornika Ministarstva odbrane general-majora Igora Konašenkova.

BBC nije neovisno provjerio informacije, a nije jasno ima li žrtava.

General Konašenkov je također tvrdio da su u posljednja 24 sata ruske zračne jedinice pogodile desetke lokacija s koncentracijom ukrajinskih vojnih jedinica ili opreme.

02.00 Ukrajinska 30. mehanizirana brigada udara po agresorskim položajima, u akciji su MRLS-ovi, BM-21, i sistem Grad.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rukometaši Srbije i Hrvatske idu na svjetsko prvenstvo

Supruga Brooklyna Beckhama samo nekoliko dana nakon vjenčanja: “Uništena sam!”