in

PRIČE O KOJIMA SE GODINAMA NIJE GOVORILO: Horor iza zatvorenih vrata Playboy vile

Slatka-Tajna.Eu

Endri Haski je ispričala kako je 1994. bila u Los Anđelesu dva dana na probnim snimanjima Playboy-a, a u početku se osjećala sigurno u blizini Hefnera, koji je umro 2017. Ali, na kraju prvog dana snimanja, kako kaže, Hefner ju je pozvao u svoju spavaću sobu, navodno da razgovaraju o fotografijama – i prije nego što je ona to shvatila, silovao ju je, piše Daily Mail.

Haski je posljednja žena koja je optužila Hefnera za zlostavljanje ili nedolično ponašanje, a nije prva koja je rekla da ju je silovao. Haski je objasnila kako se upustila u Playboy kako bi ispunila svoje manekenske snove, šaljući svoje fotografije timu kada je imala samo 18 godina.

Godine 1994. pozvana je u Los Anđeles kako bi odsjela u gostinjskoj kući u vili Playboy-a i snimala probne fotografije za časopis. U početku se, kako je rekla, osjećala sigurno kada je upoznala Hefnera.

-U to je vrijeme bio je u braku s Kimberi Konrad. Pročitala sam u jednom članku da je imao mnogo žena, ali je kroz svoje brakove uvijek bio vjeran – prisjetila se Endri.

Ali, Konrad nije bila tamo kad je Haski došla. Ispričala je da ju je nakon prvog dana snimanja Hefner pozvao u svoju spavaću sobu kako bi pregledali fotografije od tog dana.

-Sjedila sam na dnu stepenica i odlučivala da li treba da odem gore ili ne. Ali, onda sam pomislila, živiš samo jednom. Ovo je moja prilika. Ovo je moja prilika da uspostavim veze i izađem tamo i izgradim svoju karijeru. Nisam mislila da će se nešto desiti. Hefner mi je pokazao moje slike. Bile su kod vrata. Odmah me otpratio do kreveta, a ja sam sjela. Bio je desno od mene, i izvukao je džoint koji je zapalio. Ja sam odjednom izgubila moć govora. Onda je spustio pantalone i… Smrzla sam se. Popeo se na mene, a ja sam se samo ukočila – prisjetila se nekadašnja Playboy zečica.

Na pitanje je li Hju Hefner s njom imao spolni odnos bez njenog pristanka, Haski je odgovorila potvrdno.

-Da, jeste. Nisam ništa rekla. Nisam mu dala dopuštenje. Šta je trebalo da uradim? Da sam rekla ne, da li bi stao? Ne znam. Ležala sam tamo i kad je završio, otpratio me je do kuće za goste. Nisam znala šta da mislim te noći. Samo sam plakala. Sljedeći dan sam imala snimanje, ali nisam mogla da se pomaknem. Nisam ustala iz kreveta. Nisam otišla – rekla je.

Haski nikome nije rekla šta se dogodilo.

-Nisam znala šta da mislim. Bila sam prestrašena. Mislila sam da ću upasti u nevolje – to je njegova kuća, njegova moć, njegovo preduzeće, pa moram samo začepiti usta i otići kući. Ali jesam. A onda sam dobila pismo poštom. Bilo je to pismo o otkazu – rekla je. Njene fotografije na kraju se nikada nisu pojavile u časopisu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuKasnije ju je, kako je rekla, nazvala Hefnerova supruga Konrad i rekla da je čula da je Haski bila u njegovoj spavaćoj sobi. A onda je pitala Endri da li je otišla “samovoljno” ili ju “je pozvao”.

-Naravno da me pozvao, ali ja joj to nisam rekla. Nisam htjela da ga uvlačim u nevolje. To je tako ludo. Nije ga bilo briga ni za mene ni za ono što mi se dogodilo, a ja sam ga štitila – rekla je Endri.

Nakon posjete LA-u, Haski je rekla da nikada više nije vidjela Hefnera.

-To je bilo to. Bila sam bačena, a ja sam šutila. To te mijenja, posebno način na koji dopuštaš muškarcima da se prema tebi odnose seksualno. I trebalo mi je dosta vremena da sve shvatim – rekla je manekenka.

Haski je pripisala zasluge Sondri Teodor, Hefnerovoj djevojci od 1976. do 1981, što ju je nadahnula da istupi. Kad je čula da će Teordor učestvovati u dokumentarcu, odlučila je da dođe i progovori.

-Slomio me kao što bi slomio konja – rekla je.

Stefan Tetenbaum, Hefnerov sobar od 1978. do 1981, tvrdio je da je jednom vidio Hefnera kako analno siluje prijateljicu Doroti Straten.

U međuvremenu, Suzi Krabačer, tada poznata kao Suz Skot, u jednoj epizodi je rekla da joj je Hefner jednom dao tabletu da je “umiri”, a ona se probudila s njim u sebi.

-U početku mislite da vam neko daje lijek za glavu protiv bolova. A onda sam pomislila, okej, šta sam upravo uzela? Nisam ni pitala.

Priredio: O.T.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BRENIN SIN JE ZALJUBLJEN U MENE! Viktor Živojinović je Seki Aleksić slao ljubavna pisma

Stižu Arapi i novi moćni tim na Starom kontinentu: Ulaže se 300 miliona, neka pojačanja već završena