in

Nova UFC-ova zvijezda nakon pobjede na ruskom poslala poruku Kadirovu: “Brate, znam da me gledaš”

Slatka-Tajna.Eu

“Neka ti se Allah smiluje”

Nadolazeća UFC-ova zvijezda Kamzat Čimaev (27) poslao je poruku vođi Čečena Ramzatu Kadirovu.




E. Škorić



Čimaev se svijetu mješovitih borilačkih sportova predstavio 2020. godine kada je u samo 66 dana ostvario tri pobjede, a mnogi ga smatraju nasljednikom Khabiba Nurmagomedova.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Rođen je u ruskoj regiji Čečenija, ali je s porodicom nastanjen u Švedskoj. Međutim, borac ima jaku vezu sa rodnim gradom, te je blizak prijatelj sa Kadirovom, jednim od najbližih ljudi ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Nakon što je pobijedio Gilberta Burnsa na UFC 273 odlukom sudija i tako stigao do titule u srednjoj kategoriji, Čimaev je održao govor na ruskom jeziku, te je Kadirovu poslao poruku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Brate, znam da me sada gledaš od kuće. Allah ti se smilovao brate. Znam da me gledaš. Neka se Allah smiluje svim Čečenima”, rekao je Čimaev.

Ramzan Kadirov je navodno uvjerio Čimaeva da ne prekine karijeru 2021. godine, kada mu je dijagnosticiran COVID-19. Njih dvojica imaju prilično blizak odnos. Čečenski vođa borcu je dao borbeni automobil, a njih dvojica su se nekoliko puta pojavila zajedno na treningu.

Čimaev nije jedina UFC-ova zvijezda bliska s Kadirovim, pošto je s čečenskim vođom jako blizak i Khabib Nurmagomedov, od kojeg je svojevremeno dobio Mercedes-Benz W222 vrijedan 250.000 dolara.

Inače, Kadirov je pod sankcijama i to mu nije prvi put. Kadirov je prvi put imao sankcije koje je američka vlada uvela još 2017. zbog navodnih kršenja ljudskih prava, kada je bio imenovan kao bliski Putinov saveznik. U to su vrijeme vlasti u Americi optužile Kadirova da nadzire “upravu uključenu u nestanke i vansudska ubojstva” i zabranile mu ulazak u zemlju. Sankcije su mu uvedene i u decembru 2020. godine.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte kako je bivša hrvatska premijerka nekada izgledala…

Splićanima sirnice i pisanice