in

Đoković se rastao sa Vajdom jer nije htio da se vakciniše?

Slatka-Tajna.Eu

Najbolji teniser planete Novak Đoković rastao se od dugogodišnjeg trenera Marijana Vajde početkom marta mjeseca, sada je poznat i najvjerovatniji razlog.

Daniel Muksch, čovjek koji je napisao biografiju srpskog igrača dao je opširan intervju za njemački Sport 1 i osvrnuo se između ostalog i na prekid saradnje Đokovića i Vajde.

“Bilo je mnogo uzbuđenja kada sam na Servus TV-u rekao da Novak razmišlja o vakcinaciji. Onda je bila ‘oluja’ prozivki od Novakovih navijača na Twitteru poslije toga. Mislili su da neko pokušava da zamuti sve i da se Đoković nikad ne bi vakcinisao. Dvije sedmice kasnije je uslijedio intervju za BBC u kom je Đoković rekao da radije ne bi primio vakcinu i bio je spreman da se odrekne turnira. Nakon toga su svi napisali da je sve bilo totalno s**nje. Ali nije. Znam da je to jedan od razloga što su Vajda i on prekinuli saradnju. O tome se posebno debatovalo i Vajda je pitanje vakcinacije vidio drugačije. Savjetovao ga je da se vakciniše”, rekao je Muksch.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dodao je da ne citira ili kaže sve što mu kažu ljudi bliski srpskom teniseru, ali je naveo da oni koji sarađuju u ugovorima imaju neke posebne klauzule.

“Đoković ima klauzule poslije karijere, da recimo Gebhard Gritsch (trener op.a) ne može da kaže nikome koje su vežbe rađene sa Novakom. Đoković je perfekcionista i napravio je pravne dogovore sa onima koji su mu najbliži”, kazao je Muksch između ostalog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Supruga Brooklyna Beckhama samo nekoliko dana nakon vjenčanja: “Uništena sam!”

Isak Šabanović otkriva da li je plaćao djevojkama za sex