in

Čudesni Benzema u sudijskoj nadokandi pogodio za pobjedu nad Sevillom

Slatka-Tajna.Eu

U derbiju 32. kola španske La Lige nogometaši Real Madrida su kao gosti pobijedili Sevillu rezultatom 3:2. Bio je to sjajan meč s obje strane i s nekoliko sumnjivih sudijskih odluka, a Kraljevi sada imaju 15 bodova više od Andalužana.

Real je u drugom dijelu meča napravio epski preokret kojim je došao nadomak titule, a junak je ponovo bio Karim Benzema koji je u 92. minuti donio pobjedu Kraljevima.

Što se tiče samog meča u Sevilli, domaći su stekli veliku prednost golovima Rakitića iz slobodnog udarca u 21. i Lamele u 25. minuti. Real je uzvratio u nastavku preko Rodryga u 50. i rezerviste Nacha u 83. minuti za 2:2.

I kada se čililo da će tako ostati, duboko u sudijskoj nadoknadi Benzema je na asistenciju Rodryga donio veliku pobjedu Realu kojom su gotovo riješili pitanje prvaka.

Dosta pažnje privukao je i glavni sudija Cuadra koji je nizom sumnjivih odluka izazvao bijes i jedne, ali i druge ekipe. U prvom dijelu propustio je da pokaže vjerovatno čist drugi žuti i crveni karton Camavingi, a domaći su u nastavku tražili penal nakon navodnog igranja rukom Kroosa.

S druge strane, Realu je poništen gol Viniciusa u 74. minuti, zbog navodnog igranja rukom.

Rezultat i strijelci:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sevilla – Real Madrid 2:3 (Rakitić 21′, Lamela 25 / Rodrygo 50′, Nacho 83′, Benzema 92′)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŽARKO MADŽIĆ NAKON SKANDALA SA EKSPLICITNOM SLIKAMA: Mirjana Popović je fiktivna ličnost

Fudbaleri Čelsija u finalu FA Kupa protiv Liverpula