in

Ðoković u drugom kolu protiv tenisera iz Srbije

Slatka-Tajna.Eu

BEOGRAD – Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković u drugom kolu teniskog turnira “Serbia open” igraće protiv boljeg iz “srpskog” duela Hamada Međedovića i Lasla Ðerea, odlučeno je danas žrijebom.

Ðoković je, kao nosilac, slobodan u prvom kolu, a u četvrt finalu mogao bi da igra protiv Dominika Tima, Miomira Kecmanovića ili Rišara Gaskea, dok je u polufinalu moguć susret sa Karenom Hačanovim, a u finalu bi potencijalni rival mogao da bude Andrej Rubljov.

Austrijanac Dominik Tim u prvom kolu igra protiv 74. tenisera svijeta Australijanca Džona Milmana, i ukoliko savlada tu prepreku, u drugom kolu igraće protiv pobjednika duela Miomir Kecmanović – Rišar Gaske.

Filip Krajinović u prvom kolu igra protiv Davida Gofana, dok će Dušan Lajović protivnika dobiti iz kvalifikacija.

Žrijeb za “Serbia open” održan je u Tržnom centru “Big fashion” u Beogradu, a parove je izvlačio austrijski teniser Dominik Tim, koji se na turniru u Beogradu vraća na teren poslije 10 mjeseci.

“Prošle godine nisam bio u mogućnosti da igram ovdje zbog povrede. Oporavio sam se, preležao i kovid-19 i odlučio da dođem u Beograd da igram”, rekao je Tim.

On je “Serbia open” osvojio 2020 godine.

“Prije dvije godine, prvi put sam bio ovdje i ovo je savršen ”come back” za mene poslije 10 mjeseci. Biće posebno igrati ovdje”, rekao je Tim.

Dodao je da jedva čeka da zaigra pred publikom, u nadi da su prazni stadioni prošlost.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Direktor turnira “Serbia open” Ðorđe Ðoković rekao je da mu je drago što je Beograd ugostio neka od najboljih svjetskih imena u tenisu, i pozvao publiku da dođe na mečeve.

“Očekujemo sjajan turnir. Žao mi je što se Ðoković već u prvom kolima sastaje sa srpskim teniserima, ili sa Timom”, rekao je Ðoković.

Podsjetio je da ovog puta turnir ima i “ekološki” karakter, jer će od svake kupljene ulaznice biti zasađena jedna sadnica širom Srbije.

“Očekujemo da do kraja godine zasadimo sadnice na preko 100 hektara. Nadamo se da će se akcija nastaviti, da posadimo što je moguće više drveća, da ukažemo i na ekološki momenat, ali i da uživamo u sjajnom tenisu ovih momaka”, rekao je Ðoković.

“Serbia Open 2022“ je ATP turnir serije 250.

Ove godine biće održan u Teniskom centru „Novak“ u Beogradu, od 17. do 24.aprila.

U singlu učestvuje 28 igrača u glavnom žrijebu, od kojih su trojica dobila „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbjeđuju učešće kroz kvalifikacije, 17. i 18. aprila.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRIČA O PJESMI ADNANA NEZIROVA: Otac i majka

Ustav i visoki predstavnik štite državnu imovinu u BiH