in

Ogorčeni Laporta o sramoti navijača Barcelone: “Klub nije kriv, pokrenut ćemo postupke”

Slatka-Tajna.Eu


Mnogi će ostati bez ulaznica


Barcelona je sinoć doživjela pravu sramotu i na terenu i na tribinama.


Foto – EPA




Katalonski velikan je do 90. minute meča bio ponižen od strane Eintrachta. Gosti iz Frankfurta imali su prednost od 3:0, a Barca je uspjela u nadoknadi zabiti dva gola i popraviti utisak.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Druga sramota viđena je na tribinama. Navijači Eintrachta su potpuno nadglasali domaće navijače. Više od 30.000 ih se pojavilo na Camp Nou, a ispostavilo se da su navijači Barcelone prodavali karte protivnicima.

U Barceloni su bijesni zbog toga. Predsjednik kluba Joan Laporta obratio se javnosti i saopštio je kako je posramljen, te je najavio sankcije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Dvije neregularne stvari su se desile ovdje. Kupljene ulaznice su završile u rukama Nijemaca, a dio sezonskih ulaznica je također dospio u njihove ruke”, rekao je Laporta i nastavio je:

“Klub nije kriv. Mi smo organizovali utakmicu, a za ovo što se desilo pokrenut ćemo postupke. Posramljeni smo. Nismo prodali ulaznice njemačkim navijačima”, istakao je predsjednik Barcelone i zatim je istakao određene brojke:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“U prodaji je bilo 34.440 ulaznica uz određene uslove. Niko nije mogao kupiti ulaznicu s njemačkom kreditnom karticom. Imali smo brojne restrikcije, a te karte bile su u trećem redu stadiona koji je bio sav u bijelom”.

Na kraju je Laporta zaključio.

“Nijemci su ilegalno došli do karata. Također, od 37.746 sezonskih ulaznica koje su registrovane jučer, mnoge su završile u rukama njemačkih navijača. Njima je prodato samo 5.000 od strane kluba”, istakao je Laporta.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NAKON ŽESTOKIH OKRŠAJA: Miljana ne može bez Bebice

RAT UŽIVO: Rusi i dalje ne uspijevaju potpuno zauzeti Mariupolj, Zelenski upozorava na mogućnost da Putin upotrijebi nuklearno oružje