in

Nakon dvije godine pandemije, Križni put ponovno u Koloseju

Slatka-Tajna.Eu

HRT-ova reporterka Dajana Kruneš

Foto: HTV / HRT

Večeras će papa Franjo u Vatikanu predvoditi Križni put. Kršćani se spominju Kristove smrti na križu. HRT-ova reporterka Dajana Kruneš javila se za HTV iz Vatikana, kazavši kako će se nakon dvije godine pandemije, Križni put ponovno održati u Koloseju. 

“Križni put je jedan od najsvetijih obreda katoličke liturgije”

Zbog epidemije koronavirusa Križni put se u posljednje dvije godine održavao na Trgu sv. Petra ispred bazilike bez fizičkog prisustva vjernika.

Križni put je jedan od najsvetijih obreda katoličke liturgije, to je spomendan Isusove muke i smrti. Vjernici tada kroz postaje križnog puta, prolaze i posljednji dio puta kojim je išao Isus prema mjestu razapeća.

Na tim postajama iznose se razmatranja i misli vezane za vjeru, crkvu i život. 

Večeras svoja razmatranja iznosi petnaest obitelji

Večeras svoja razmatranja iznosi petnaest obitelji. Riječ je o obiteljima koje će podijeliti svoje misli vezane za poteškoće, primjerice mladih parova, financijske poteškoće, pitanja vezana za razvod braka, posvojenja djeteta. Progovorit će i o boli zbog gubitka djeteta, ali i o strahotama koje su neke obitelji morale proći, kao posljedicu rata.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuVečeras u tim postajama sudjeluje i jedna obitelj migranata koja je napustila svoju domovinu zbog rata, ali zajednički bi se trebala pridružiti i jedna ruska i ukrajinska obitelj, te bi se osvrnuli na aktualna događanja.

U Rimu velike pripreme za večerašnje događanje

U Rimu su velike pripreme za večerašnje događanje, te su visoke mjere osiguranja.

Vjernici su u Rimu od ranog jutra, najviše ih je iz Europe, Francuske, Španjolske i Portugala.

Papa Franjo također, će prisustvovati Križnom putu, koji počinje večeras u 21.15.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pet godina je čekao dan kada će se Kataloncima osvetiti za sve: “Nikada nisam doživio nešto slično”

“ZASJENIĆU IH PA DA ZAVRŠIMO PRIČU” Nakon spornih stajlinga bivša takmičarka zaprijetila!