in

Kličko se opet oglasio: Reći ću vam istinu…

Slatka-Tajna.Eu

Bivši svjetski prvak

Wladimir Klitschko, mlađi brat Vitalyja Klitschka, gradonačelnika Kijeva, ispričao je za Antenu 3 o strahotama ostanka u Ukrajini, kao i o onima koji su došli u Ukrajinu da rade svoj posao, misleći na novinare.




E. Ganibegović



Foto: Instagram – @klitschko



Bivši svjetski prvak otkrio je da su mnogi novinari izgubili život na prvim crtama, čak i ako su bili nenaoružani i nisu predstavljali nikakvu opasnost. Priča se da su se ruski vojnici čak zabavljali ubijajući novinare.

Wladimir Klitschko je također rekao da Rusi više ne poštuju nikakva pravila i napadaju infrastrukturu i stanovništvo svim oružjem koje su opremili, bez imalo ustručavanja, u bezobzirnom ratu.

“Dopusti da ti kažem istinu. U posljednjih 49 dana otkako je počela ruska invazija, bombardirani smo raketama, fragmentiranim projektilima, pogođeni su stambeni kvartovi. U posljednjih 49 dana bilo je ratnih zločina. Djeca su ubijena. Žene, muškarci, starci su mučeni i ubijani. Ako ste sada u Ukrajini, nema garancije da ćete preživjeti, čak i ako ste novinar”, rekao je Wladimir i dodao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Znate one slučajeve gdje su strani novinari bili gađani i ubijani snajperima. Ubijeni su novinari koji su imali akreditaciju s oznakom “Press”. To nije samo prijetnja, to je rat. Bezobzirni, zastrašujući rat protiv čovječanstva”.

Priznao je da mu je bivša profesionalna boksačka karijera pomogla da izdrži ovo teško vrijeme, psihički i fizički.

“To se događa. Zbog ringa sam ono što jesam, pomaže mi da se oduprem psihički i fizički. Ovo je pakao, vjerujte mi”, rekao je za Gazzettu dello Sport.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VRIJEĐALI SU ME, A JA SAM ŠUTIO: Gileta su pogodili pojedini naslovi u medijima

Stranačko vrbovanje maturanata u Banjoj Luci