in

Inter se vratio na čelo Serije A

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Intera slavili su u 33. kolu na gostovanju Speciji sa 3:1 i tako preuzeli vrh tabele Serije A, iako su morali da strahuju u posljednjim minutima za ova nevjerovatno dragocjena tri boda.

Sada su ispred Milana i imaju bod više, ali je situacija daleko od gotove. Dobra pol-pozicija za nastavak djelo je Marcela Brozovića, Lautara Martineza i Aleksisa Sančeza koji su svojim golovima donijeli nedostižnu prednost uprkos pogotku Mađorea u poodmaklim momentima meča.

Brozović je u šesnaestercu pronašao Dambrozija koji je glavom, malo neartikulisano, reagovao, ali to je taman bilo za Hrvata koji se i sam našao u kaznenom prostoru, a onda jednom raketom probušio mrežu u gornjem lijevom uglu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na sljedeći gol se čekalo sve do 73. minuta kada je Ivan Perišić prošao po lijevom boku, vratio se malo u nazad i centrirao desnom nogom, te pronašao Martineza koji je loptu malo zakačio i proslijedio u donji desni ugao.

Mađore je u 88. minutu donio nadu Speciji da možda može do velikog iznenađenja, ali odustala je u četvrtom minutu nadoknade kada je Lautaro, sada u ulozi asistenta, dobro proigrao Sančeza, pa je tako postavljen konačan rezultat.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POLJUPCI U KAFANI: Tea Tairović uhvaćena sa dečkom!

Rosensaft: Srebrenica, Jasenovac must be part of our collective consciousness