in

LP: Liverpool i City u polufinalu! Golijada na Anfieldu, nula u Madridu

Slatka-Tajna.Eu

Poznati su svi učesnici polufinala Lige prvaka. Liverpool je remizirao protiv Benfice na Anfield Roadu, a remi Atletico Madrida i Manchester Cityja donio je Englezima prolaz dalje zbog pobjedu ekipe Pepa Guradiole u prvom meču.

Liverpool-Benfica 3:3

Benfica je prva zaprijetila preko Evertona na Anfield Roadu. Brazilac se sjajno namjestio pred šesnaestercom Redsa gađao desne rašlje gola Alissona, ali njegov udarac završio je tik pored stative.

U narednom napadu Luis Diaz zatresao je mrežu gostiju iz Lisabona, ali je odmah poništen zbog toga što se Kolumbijac napravio prije toga prekršaj nad Verthongenom.

Ekipa Jurgena Kloppa dolazi do prednost u u 21. minuti preko Ibrahime Konatea. Gol možete pogledati OVDJE. Sjajnim centaršutem iz kornera Francuza je pronašao Kostas Tsimikas.

Odmah u sljedećem napadu Darwin Nunez pogodio je mrežu Alissona Beckera, ali je sudija Serdar Gozubuyuk poništio gol Benfici zbog ofsajd pozicije.

Izvor : REUTERS/Phil Noble

Sjajan dribling Luisa Diaza u nastavku i silovit udarac na kraju, ali Vlachodimos je odbranio udarac fudbaleraa Liverpoola.

Porugalska ekipa stiže do izjednačenja u 32. minuti. Ofsajd zamku Liverpoola izbjegao je Goncalo Ramos i super preciznim šutem u donji desni ugao matirao golmana domaćina. Gol pogledajte OVDJE. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1-1.

Nakon samo sedam minuta igre u drugom dijelu Liverpool je praktično riješio pitanje prolaska u polufinale, kada je na asistenciju Jote mrežu Benfice pogodio Roberto Firmino. Firminov gol možete pogledati OVDJE.

Deset minuta kasnije Firmino postiže i drugi gol na meču, a Tsimikas upisuje drugu asistenciju. Akciju za 3-1 pronađite OVDJE.

Nisu odustajali izabranici Nelsona Verissima, pa je Roman Yaremchuk na asistenciju Grimalda smanjio na 3-2. Gol Ukrajinca pogledajte OVDJE.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do kraja susreta uspjela je Benfica i izjednačiti na 3-3 preko Darwina Nuneza. Pomoćni sudija podigao je zastavicu mislivši da je ofsadj, ali nakon VAR-a snimak je pokazao da nedozvoljene pozicije nije bilo. Gol Nuneza možete pronaći OVDJE.  Napadaču Benfice Nunezu do kraja meča je poništen još jedan gol poslije evidentnog ofsajda.

Ostalo je do kraja 3-3, a Liverpool je prošao dalje sa ukupnih 6:4, te ih u polufinalu ih Villarreal.

Atletico Madrid-Manchester City 0:0

Odličan ritam utakmice uspostavljen je od samog starta na Wanda Metropolitano stadionu. U prvih pet minuta Jorgandžije su izvršile pritisak na odbranu Cityja. Prvo je Joao Felix tražio Renana Lodija u šesnaestercu Građana, međutim odlično je reagovao Walker i otklonio opasnost. Dvije minute kasnije Thomas Lemar uputio je oštar centaršut pred gol Edersona, ali skocentrisana odbrana Cityja otklanja prijetnju.

Odgovorio je tima Pepa Guardiole sa dvije poluprilike. Prvo je šutirao sa distance Ilkay Gundogan ali je lopta zakačila Kondogbiju i otišla pored gola. A zatim je prijetio golu Madriđana i Stones nakon kornera, ali njegov šutt završio je preko gola Jana Oblaka.

Mogli su gosti iz Manchestera do vodstva kada se igrala 30. minuta. Ponovo je Gundogan savršeno primio pas u petercu Atletica, ali stativa spašava sastav Diega Simeonea.

Izvor : REUTERS/Juan Medina

Dobru priliku na otvaranju drugog dijela za Atletico imao je Antoine Griezmann kada mu je sjajno loptu odložio Felix na nekih 16 metara, ali Francuz je u padu iz voleja šutirao pored gola.

Mogao je Atletico do prijeko željenog vodstva u 70. minuti. Sjajnu solo akciju započeo je Joao Felix, a u završnici Marcos Llorente odigrava odličan povratni pas na Rodriga de Paula, ali Argentinac šutira tik pored lijeve stative gola Manchestera.

Ponovo je De Paul, ovaj put iz voleja prijetio golu Edersona, ali opet je bio neprecizan. Vršili su Madriđani pritisak do kraja, ali nisu uspjeli doći do pogotka koji bi ih vodio u produžetke.

Cunha je propustio veliku u samoj završnici meča, a kasnije i Stefan Savić. Imao je Atletico još jednu dobru prilku do kraja ali nije bilo promjene rezultata.

Na kraju je došlo i do naguravanja, u kojima su učestvovali svi igrači i jedne i druge ekipe. Do trzavica je došlo poslije starta Felipea nad Fodenom. Felipe je nakon gužve dobio drugi žuti karton i morao je zbog crvenog kartona ranije u svlačionicu.

Sudija Dominic Siebert produžio je utakmicu 9 minuta, ali meč je na kraju trajao 113 minuta zbog mnogo nervoze koju je smirivao Nijemac Siebert u završnici. Nevjerovatnu priliku imao je u 112. minuti Correa da odvede Atletico u produžetak, ali je Ederson odlično odbranio njegov šut.

Građani idu među četiri najbolja tima Evrope, zahvaljujući pobjedi u Manchesteru, a u borbi za finale igraće protiv Real Madrida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Banjaluka izabrala najbolje sportiste za 2021. godinu

Inter tražio bodove bez da igra meč, ali nije bilo šanse da se to desi