in

Utakmica za infarkt u Madridu: Real sa “sto života” u velikoj drami izbacio odlični Chelsea

Slatka-Tajna.Eu

Kraljevi su predvođeni Karimom Benzemom dobili prvi meč četvrtfinala sa 1:3 te se činilo da ih na domaćem terenu čeka rutinsko odrađivanje posla.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Međutim, prvak Evrope ne bi bio uzalud prvak Evrope. Chelsea je uspio praktično nemoguće te je fenomenalnom igrom nadoknadio zaostatak te odveo meč u produžetke.

Gosti su odlično ušli u meč. Poslije ”slučajne” asistencije Wernera Mount je u 15. minuti matirao Courtoisa za 0:1 što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Na startu drugog dijela Plavci su anulirali Los Blancose. Poslije upitnog kornera za goste u 51. minuti Rudiger je sjajno skočio i zabio za 0:2.

Poslije tog gola utakmica se u potpunosti otvorila jer niti jedni niti drugi nisu imali šta da izgube. U takvom odnosu snaga bolje se snašao Chelsea.


U Realu će biti zahvalni do neba što postoji VAR!

U Realu će biti zahvalni do neba što postoji VAR!

Poništen gol Chelseaju





Gostima je prvo u 62. minuti poništen gol jer je strijelac Alonso igrao rukom, da bi na drugoj strani uzvratio Benzema pogodivši prečku.

U 75. minuti Chelsea je ugledao vrata raja. Iako je osporavan tokom cijele sezone večeras nadahnuti Werner postiže treći gol za Plavce koji su tom trenutku bili u polufinalu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

No description available.

Mogli su gosti u 79. minuti do četvrtog gola. Havertz je šutirao glavom, a Courtois je odbranio. Ispostavit će se kao ključna odbrana koja je Real ostavila u životu.

Ipak, Real je Real. I nikad ga ne treba otpisati. U 80. minuti viđen je trenutak inspiracije Modrića koji je fenomenalnim pasom vanjskim dijelom kopačke uposlio Rodryga koji smanjuje na 1:3. Asistenciju o kojoj će se pričati pogledajte ovdje.

Do kraja regularnog dijela viđeno je još nekoliko opasnih situacija na obje strane. Rezultat se nije promijenio pa se ušlo u produžetke iako je Pulišić imao sjajnu priliku u posljednjoj minuti.

Nova promjena rezultata viđena je 95. minuti. Vinicius je uspio probiti po desnoj strani, mrežu je poslije udarca glavom zatresao Benzema kojem je to bio sedmi gol na posljednja tri susreta Lige prvaka.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Chelsea je u preostalom vremenu tražio novi gol koji bi značio penale. Odličnu šansu za rezultatsku promjenu u 114. minuti imao je rezervista Ziyech. Courtois je uspio odbraniti njegov rezultat. U 117. minuti priliku propušta i Havertz koji je bio neprecizan glavom. Odličnu šansu u posljednjim momentima imao je i Jorginho. Šutirao je pored gola.

Ipak, bez obzira na pokušaje i napade gostiju igrači Reala su uspjeli izdržati da ne prime gol te bez obzira proći u polufinale. 

Real će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Atletico Madrid – Manchester City koji svoj revanš igraju u srijedu. Građani su prvi meč dobili s 1:0.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Booking za cijelu sezonu je odličan

Bećirović: Dodik treba da razmisli o kupovini jednosmjerne karte za Moskvu