in

Na Hadžifejzovića i “Face TV” SDA je vršila pritisak…

Slatka-Tajna.Eu

Američki State Department objavio je izvještaj o ljudskim pravima u svijetu 2021. godinI. Obuhvatili su i BiH, a izvještaj je predstavio američki državni sekretar Anthony Blinken.

Naša zemlja je opet izrazito loše prošla kada je riječ o poštivanju ljudskih prava, a dio izvještaja su posvetili i pritisku na novinare.

– Praksa pritiska na novinare da cenzurišu svoje izvještavanje nastavljena je i tokom godine.

Reakcije na istraživačke priče koje se fokusiraju na korupciju visokih pravosudnih zvaničnika i njihov nedostatak odgovornosti nastavile su stvarati pritisak na novinare.

Sarajevska “Face TV” nastavila je da se suočava s pritiscima vladajuće bošnjačke etnonacionalističke Stranke demokratske akcije (SDA) zbog izvještavanja o slučajevima korupcije u vezi sa ovom političkom strankom.

SDA je u jednom od svojih odgovora navela da je izvještavanje Senada Hadžifejzovića, vlasnika Face TV-a, neistinito i motivisano “povrijeđenom sujetom, ljutnjom ili nekim drugim motivima”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuBH novinari su istakli da nastavak političkog pritiska na Face TV predstavlja neprihvatljivo miješanje u uređivačku politiku te kuće i naveli da je cilj bio etiketiranje kao “neprijateljski, nepatriotski i propagandni medij” – navodi se u izvještaju State departmenta.

U izvještaju također navode i napade na urednika televizije N1 Amira Zukića i voditelja Nikole Vučića.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Schmidt o Dodikovim izjavama: Kada sudija svira kraj morate stati

ISTOPILA SE: Magična dijeta Marije Šerifović