Categories: Sport

Trener iz HNL-a izjavio da želi Hajduku titulu, navijači traže njegov odlazak iz kluba

Akademija Asmir Begović ide korak dalje kada je u pitanju organizacija specijalizovanih trening kampova za golmane, pa će ovog ljeta organizovati čak četiri takva širom Bosne i Hercegovine. Stadion Hakija Mršo u Vogošći biće domaćin dvodnevnog kampa 11. i 12. juna, a nakon toga će jednodnevni kampovi biti održani u Tuzli (2. juli), Bihaću (9.juli) i Konjicu (16. juli).

Već petu godinu zaredom golmanska Akademija Asmir Begović, koju je naš nekadašnji reprezentativni golman i trenutni član Evertona pokrenuo u Sarajevu, a koja svoje ispostave ima i u Engleskoj i Njemačkoj, organizuje ljetne kampove za perspektivne mlade vratare.

“Pokazalo se da su kampovi najbolji način da se mladi golmani upoznaju s intenzivnim radom u profesionalnom okruženju, ali i dobiju povratnu informaciju na čemu trebaju raditi”, objašnjava Begović. “I jednodnevni i dvodnevni kampovi su temeljito planirani kako bi pružili što raznovrsniji trening, odnosno kako bi golmani na individualnom nivou izvukli maksimum i taj rad primjenili u svom daljnjem radu”.

U Sarajevu je od 2018. svake godine organizovan kamp, kroz koji je prošlo gotovo 300 mladih golmana, koji su radili s nekim od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini. Iz prvog kampa je nastala i ideja o Akademiji Asmir Begović, koja danas želi napraviti iskorak i profesionalni golmanski trening približiti i mladim i perspektivnim golmanima iz drugih dijelova BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Naša zemlja je stvarno nepresušni izvor talenta, ali isto tako smo svjesni da mnogi klubovi u našoj zemlji ne mogu priuštiti kvalitetan trenerski kadar za golmane, pogotovo u omladinskim kategorijama. Mladi golmani često rade bez trenera, odnosno bez specijalizovanih treninga. Nadamo se da ćemo im ovako pružiti priliku da vide svoje mogućnosti, usmjeriti ih prema napretku, ali i razviti odnose s klubovima i lokalnom zajednicom kako bi unaprijedili uslove za golmanske treninge u svim sredinama u BiH”, kaže Begović.

Prvi kamp je na rasporedu 11. i 12. juna 2022. i on će sada već tradicionalno biti održan u Sarajevu, odnosno na stadionu Hakija Mršo u Vogošći i u saradnji sa stalnim partnerom Akademije FK Unisom. Nakon toga karavana Akademije Asmir Begović seli se u Tuzlu, gdje će u saradnji sa FK Sloboda 2. jula biti održan jednodnevni kamp na stadionu Tušanj. Sedam dana kasnije, 9. jula 2022., u saradnjI s FK Jedinstvo biće održan jednodnevni kamp na stadionu Pod Borićima u Bihaću. Turneja po Bosni i Hercegovini završiti će se 16. jula u domu lidera Prve lige Federacije i našeg partnera FK Igmana u Konjicu.

Redakcija

Recent Posts

Kako zaštititi krompir od krompirovog moljca?

Na vrijeme zaštite svoj krompir od krompirovog moljca, sajetuju na Instagram stranici tragbiljke. "Baštovani misle…

46 minuta ago

“Nije dozvoljavao Đini da nosi brushalter” Melina otkrila nepoznate detalje iz porodice Džinović, pa se dotakla odnosa Harisa i kćerke

Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na…

2 sata ago

Grčka predala olimpijski plamen organizatorima Igara u Parizu 2024

Plamen ovogodišnjih ljetnjih Olimpijskih igara u Parizu zvanično je uručen francuskim organizatorima na stadionu gdje…

2 sata ago

SVJEDOČANSTVO USTRAJNOSTI U DOBRU: Svečano otvoren Islamski centar ‘Sultan Ahmed’ u Zenici

Islamski centar "Sultan Ahmed" u Zenici danas je svečano otvoren u okviru manifestacije "Dani vakufa",…

2 sata ago

BIVŠU DARKA LAZIĆA SREDIO ZADRUGAR! Svi brujali o aferi njega i Brendona, a on sada od Marine Gagić napravio pravu zvjerku (FOTO)

Nikola Orozović bio je učesnik “Zadruge 3”, a gledaoci ga pamte po “aferi” sa Brendonom…

3 sata ago

Obradović potpisao novi ugovor

Izgleda da je višemjesečna saga završena, i to na radost navijača Partizana – Željko Obradović…

4 sata ago