in

Trener iz HNL-a izjavio da želi Hajduku titulu, navijači traže njegov odlazak iz kluba

Slatka-Tajna.Eu

Akademija Asmir Begović ide korak dalje kada je u pitanju organizacija specijalizovanih trening kampova za golmane, pa će ovog ljeta organizovati čak četiri takva širom Bosne i Hercegovine. Stadion Hakija Mršo u Vogošći biće domaćin dvodnevnog kampa 11. i 12. juna, a nakon toga će jednodnevni kampovi biti održani u Tuzli (2. juli), Bihaću (9.juli) i Konjicu (16. juli).

Već petu godinu zaredom golmanska Akademija Asmir Begović, koju je naš nekadašnji reprezentativni golman i trenutni član Evertona pokrenuo u Sarajevu, a koja svoje ispostave ima i u Engleskoj i Njemačkoj, organizuje ljetne kampove za perspektivne mlade vratare.

“Pokazalo se da su kampovi najbolji način da se mladi golmani upoznaju s intenzivnim radom u profesionalnom okruženju, ali i dobiju povratnu informaciju na čemu trebaju raditi”, objašnjava Begović. “I jednodnevni i dvodnevni kampovi su temeljito planirani kako bi pružili što raznovrsniji trening, odnosno kako bi golmani na individualnom nivou izvukli maksimum i taj rad primjenili u svom daljnjem radu”.

U Sarajevu je od 2018. svake godine organizovan kamp, kroz koji je prošlo gotovo 300 mladih golmana, koji su radili s nekim od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini. Iz prvog kampa je nastala i ideja o Akademiji Asmir Begović, koja danas želi napraviti iskorak i profesionalni golmanski trening približiti i mladim i perspektivnim golmanima iz drugih dijelova BiH.

“Naša zemlja je stvarno nepresušni izvor talenta, ali isto tako smo svjesni da mnogi klubovi u našoj zemlji ne mogu priuštiti kvalitetan trenerski kadar za golmane, pogotovo u omladinskim kategorijama. Mladi golmani često rade bez trenera, odnosno bez specijalizovanih treninga. Nadamo se da ćemo im ovako pružiti priliku da vide svoje mogućnosti, usmjeriti ih prema napretku, ali i razviti odnose s klubovima i lokalnom zajednicom kako bi unaprijedili uslove za golmanske treninge u svim sredinama u BiH”, kaže Begović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prvi kamp je na rasporedu 11. i 12. juna 2022. i on će sada već tradicionalno biti održan u Sarajevu, odnosno na stadionu Hakija Mršo u Vogošći i u saradnji sa stalnim partnerom Akademije FK Unisom. Nakon toga karavana Akademije Asmir Begović seli se u Tuzlu, gdje će u saradnji sa FK Sloboda 2. jula biti održan jednodnevni kamp na stadionu Tušanj. Sedam dana kasnije, 9. jula 2022., u saradnjI s FK Jedinstvo biće održan jednodnevni kamp na stadionu Pod Borićima u Bihaću. Turneja po Bosni i Hercegovini završiti će se 16. jula u domu lidera Prve lige Federacije i našeg partnera FK Igmana u Konjicu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MALO KO SE SJEĆA: Brena bi najrađe da ove fotke nema!

BIO SAM PRGAV: Neša Twins jedva izbjegao batine