in

Ako neko zna posao, zna Dinamo: Čak i da nikoga ne proda, na ljeto bi mogao zaraditi silne milione

Slatka-Tajna.Eu


Dobri poslovi Modrih


Prodao nekoga ili ne, zagrebački velikan Dinamo svejedno će na ljeto zaraditi novac.



Nije isključeno da će svejedno neke zvijezde napustiti Modre na kraju sezoen, među prvima Mislav Oršić koji je već neko vrijeme na meti klubova iz Engleske.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Tu je i Bruno Petković, mogao bi da ode i Josip Šutalo, ali sve i da niko ne ode, Dinamo će zaraditi ogroman novac. Naime, na eventualnim transferima Danija Olma i Josipa Gvardiola koji su 2020., odnosno 2021. prodani Leipzigu mogli zaraditi bogatstvo.

Za stopera Gvardiola, perspektivnog reprezentativca Hrvatske, postoji dosta interesa i Leipzig bi ga mogao prodati za oko 65 miliona eura.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I Dani Olmo, reprezentativac Španije i još jedan bivši igrač Dinama, također bi mogao biti prodan od starne Leipziga, koji će imati konkretne i bogate ponude za svoje talentovane nogomtaše i za dvojac koji je prethodno sa dosta uspjeha nastupao u redovima hrvatskog prvaka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dinamo je kod prodaje obojice stavio klauzulu prema kojoj mu pripada 20 posto od sljedećeg transfera. Olmo ima odštetnu klauzulu od 75 miliona eura, što bi Modrima donijelo 10,2 miliona eura uz bonuse. Prethodno su ga prodali za 19 miliona eura uz bonuse. Od Gvardiola bi klub mogao zaraditi 11,8 miliona eura.

Dinamo sličnu klauzulu ima i u ugovoru o transferu Lovre Majera u Rennes, ali je taj postotak nešto manji, a i Rennes neće prodati Majera ovog ljeta.

Sada se navijači Dinama nadaju da će Nijemci prodavati na ljeto Leipziga i Gvardiola, no nije isključeno da obojicu zadrže barem još jednu sezonu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVOG POLITIČARA JE BRENA VOLJELA PRIJE BOBE! Posvetila mu je i svoj najveći hit!

“SURVIVOR” NIJE SAMO IGRA: Jovana Tomić se rashladila i opravdala titiulu najzgodnije učesnice