in

Izjava kao lekcija za sva vremena: Niko današnje igrače nije posramio kao Gattuso

Slatka-Tajna.Eu

Legendarni Italijan

Ko je gledao i pratio fudbal kada je igrao Gennaro Gattuso odmah će reći da se ta igra drastično promijenila. 




A. Čaušević



U današnjem fudbalu je mnogo veći utjecaj društvenih mreža te interneta koji su bili nepoznanica za većinu kada je legendarni italijan trčao fudbalskim terenima.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Gattusa je svojom borbenošću, zalaganjem, motivacijom postao sinonim za borbenog igrača i generalni dojam je da danas nema igrača kao što je to bio popularni Rino.

Italijan je nakon odlaska u fudbalsku penziju odlučio da se bavi trenerskim poslom i svjestan je da se dosta stvari promjenilo u odnosu na period kada je on igrao.

Prije nekoliko godina izrekao je rečenicu koja je još uvijek jako popularna i brutalna prema današnjim igračima, posebno se to odnosi na mlađe generacije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Kad bih ja izgubio meč slomio bih se od silne frustracije. Danas igrači kad izgube naprave selfie i objave ga na internet. Muka mi je od njih”, kazao je Italijan tada.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zbog svog ratobornog stila igre i “nikad ne odustaj” stava Gattuso je tokom karijere poprimio nadimak Pitbull, a većinu karijere je proveo u Milanu.

Kada je Milan izgubio čuveno finale Lige prvaka 2005. godine Steven Gerrard mu je kazao kako je samo jak na riječima, a da je ustvari obična mačka.

“Stevene, ja sam pitbull”, odgovorio je tada Gattuso engleskom veznjaku te se revanširao dvije godine kasnije u Atini kada su Rossoneri pobijedili Redse u novom finalu Lige prvaka.

U trenerskoj karijeri vodio je neke od najboljih timova na Apeninima kao što su Milan i Napoli. Prošlo juna je preuzeo Fiorentinu, ali je svega dvije sedmice kasnije raskinuo ugovor zbog neslaganja sa klupskim rukovodstvom.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jedna je odustala od takmičenja, a sada se oglasila i druga takmičarka Zvezda Granda koja je dobila uvrede zbog stajlinga! – Senzacija

CAS nije nadležan: Mladost DK ostaje bez povratka u PL BiH