in

CAS nije nadležan: Mladost DK ostaje bez povratka u PL BiH

Slatka-Tajna.Eu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) proglasio se nakon devet mjeseci nenadležnim u slučaju žalbe FK Mladost Doboj Kakanj protiv Nogometnog saveza BiH zbog izbacivanja iz Premijer lige BiH, potvrdio je to za N1 vlasnik kluba Mensur Mušija.

Mladost DK trebao je igrati ove sezone u Premijer ligi BiH, ali nisu dobili licencu za nastup u PL BiH od NS BiH te su morali u niži rang bh. fudbala – Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. Umjesto ekipe iz Doboja kod Kaknja u PL je ostao Radnik, iako su bili u zoni ispadanja.

Drugostepena komisija za licenciranje NS BiH odbila je dati licencu ekipi Mladosti u junu prošle godine, nakon toga pravna služba kluba pokrenula je proces pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) koji se na kraju proglasio nenadležnim.

Problem u vezi licenciranja nastao je zbog toga što stadion u Doboju kod Kaknja nije imao reflektore, onda je ekipa Mladosti pokušala prijaviti stadion Bilino polje u Zenici za domaći teren, ali su u NS BiH ugovor kluba Mladost DK i Grada Zenice proglasili nevažećim.

Mladost je trenutno 12. na tabeli u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine sa 20 bodova, samo bod manje od zone ispadanja, te im slijedi borba za opstanak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Izjava kao lekcija za sva vremena: Niko današnje igrače nije posramio kao Gattuso

Home