in

U nedjelju smirivanje vremena, tek ponegdje s oborinama

Slatka-Tajna.Eu

mr.sc Dragoslav Dragojlović

Foto: HTV / HRT

Nakon današnje nagle promjene vremena s jakim i olujnim vjetrom, te osjetnim padom temperature zraka, u nedjelju smirivanje vremena, tek ponegdje sa slabim oborinama. Od ponedjeljka pretežno sunčano uz postupan porast dnevne temperature zraka, ali do utorka s hladnim jutrima i ponegdje slabim mrazom. I na Jadranu veći dio idućeg tjedna sunčano i danju razmjerno toplo uz uglavnom slab vjetar, ali još u nedjelju u početku jaka i olujna bura koja će do kraja dana oslabjeti.

Danas se preko naših krajeva premještao frontalni sustav koji je donio kišu i pljuskove, ponegdje je bilo sugradice i tuče, a mjestimice i snijega. Temperatura zraka u unutrašnjosti ponegdje je u sat vremena pala i za više od 10 stupnjeva.

Na kopnu je zapuhao jak i olujan vjetar koji je napravio i štetu, a na sjevernom Jadranu olujna bura. Sutra će sa zapada jačati utjecaj anticiklone, a frontalni sustav koji je danas donio oborine i olujan vjetar, svojom glavninom bit će istočnije od naših krajeva. Sutra prijepodne na istoku umjereno oblačno, a ponegdje još može pasti i malo kiše.

Poslijepodne sunčanije i uglavnom suho. Puhat će u početku umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6, a najviša dnevna između 12 i 14. Podjednake vrijednosti očekuju se i u središnjim krajevima, gdje će biti djelomice sunčano. Sredinom dana uz umjeren razvoj oblaka postoji mogućnost za kratkotrajne pljuskove.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju prijepodne promjenljivo, ponegdje uz moguću kišu i susnježicu, osobito u Lici, a poslijepodne sunčanije. Duž obale će u početku puhati jaka i olujna bura, koja će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 1, uz obalu između 4 i 8.

Najviša dnevna od 7 do 9, na moru između 12 i 15. U Dalmaciji djelomice sunčano uz malu mogućnost za kišu u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će umjerena, u početku i jaka bura, zatim sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5, uz obalu između 7 i 10, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 16. Podjednaka temperatura bit će i na južnom Jadranu, gdje će prijepodne još mjestimice biti kiše, zatim sunčanije i uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka bura, zatim sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Od ponedjeljka u unutrašnjosti pretežno sunčano uz porast dnevne temperature zraka, a jutra u ponedjeljak i utorak hladna, ponegdje sa slabim mrazom, osobito u gorju. I na Jadranu od ponedjeljka većinom sunčano, ponegdje i vedro, na sjevernom dijelu povremeno s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab jugozapadni i jugo, a u srijedu sjeverozapadni.

Dakle, sutra postupno smirivanje vremena, uz prestanak oborina i slabljenje vjetra. Od ponedjeljka obilje sunčana vremena uz porast dnevne temperature zraka, ali u ponedjeljak i utorak na kopnu ujutro mjestimice slab mraz. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kraljevi sve bliže tituli prvaka Španije: Real Madrid s pola snage pobijedio Getafe

Radnik i Tuzla City podijelili bodove