in

Prve fotografije Ljajićevog automobila: Probio ogradu i sletio sa puta

Slatka-Tajna.Eu

Na autoputu u visini kod Ražnja jutros oko 9:00 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđen Rasim Ljajić, bivši potpredsjednik Vlade Srbije, a njegov vozač Bogdan Gogić, predsjednik IO SDPS, podlegao je zadobijenim povredama na mjestu događaja.

Kako su ranije objavili mediji, automobil marke “Škoda Superb“ sletjela je s puta, probila zaštitnu ogradu i prevrnula se na krov.

Na mjestu nesreće uviđaj je u toku, a prisutni su i vatrogasci.

Izvor : Miljana Isailović/nova.rs

Ljajić je jutros oko 10:15 sati zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu sa teškim tjelesnim povredama, ali nije životno ugrožen. To je danas potvrdio i direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

“Ono što je vidljivo bilo na prijemu su povrede grudnog koša. Njegovo opće dobro stanje je prihvatljivo. Stabilno je, dobrog pritiska, dobrih hemodinamskih parametara, svestan. Sprovodimo dalju dijagnostiku”, kazao je Perišić novinarima.

Izvor : Miljana Isailović/nova.rs

Nova.rs piše da je Ljajić zadobio serijski prijelom rebara, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prijelom bočnih nastavaka pršljanskih tijela u lumbalnom dijelu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prijelom bočnih masa vratnog pršljanskog tijela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prijelom lopatične kosti.

Izvor : Miljana Isailović/nova.rs

Ljajić, prema nezvaničnim informacijama, ima malu tačkicu na mozgu, a u ovom trenutku ni rengenolog ne može definisati da li je u pitanju krvni sud ili malo krvarenje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Baleu je zviždao cijeli Santiago Bernabeu, kada pogledate njegovu reakciju sve će vam biti jasno

Sanja Vučić: Povezivanje sa prostitucijom me vrijeđa