in

Kraljevi sve bliže tituli prvaka Španije: Real Madrid s pola snage pobijedio Getafe

Slatka-Tajna.Eu


Slavili sa 2:0


Real Madrid je večeras pred svojim navijačima pobijedio Getafe sa 2:0 u okviru 31. kola La Lige.



Kraljevski klub je nastavio odličnu seriju i došao do nova tri boda, te je sve bliže osvajanju titule prvaka Španije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Real Madrid je večeras igrao koliko mu je dovoljno i bilo je jasno da nisu baš u maksimalnoj brzini. No, i pored toga Real je došao do tri boda protiv Getafea koji večeras nije pokazao ništa specijalno.

Kraljevi su do prednosti večeras došli u 38. minuti kada je Vinicius odlično centrirao s lijeve strane, a sjajan gol glavom postigao je Casemiro koji se ubacio iz drugog plana i pogodio je za 1:0.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Real je nakon postignutog gola igrao u popriličo laganom ritmu. Getafe je bio rezultatski u priključku da se vrati, ali gosti nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Kraljeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sve je riješeno u ovom meču bilo u 68. minuti meča kada je kraljevski klub došao do 2:0. Rodrygo i Lucas su odlično kombinovali u kaznenom prostoru gostiju, a na kraju rutininski mrežu trese desni bek Reala za 2:0.

Carlo Ancelotti je nakon toga iskoristio priliku da odmori nekoliko prvotimaca do kraja meča, te su iz igre izašli Benzema, Casemiro, Vinicius i Alaba koji su mislima sigurno već na revanš meču Lige prvaka protiv Chelseaja.

Treba dodati da je večeras konačno zaigrao od prve minute i “zaboravljeni” Marcelo koji je bio itekako motivisan i mora se priznati da je bio jedan od ponajboljih igrača na terenu i pokazao je da još uvijek nije za penzije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pobjeda za BiH: Puhalo nokautirao Schmidta i postao prvak Evrope

U nedjelju smirivanje vremena, tek ponegdje s oborinama