in

Kraj! Od danas više ne postoji poznati italijanski klub, navijači su im među vodećim na Čizmi

Slatka-Tajna.Eu


Kupac se nije pojavio


Još jedan poznati italijanski klub doživio je totalni nokaut.Od danas 10. aprila 2022. godine i zvanično više ne postoji Catania!

Klub je izbrisan iz registra svi igrači su slobodni, sezona se neće završiti i jedna fudbalska priča sa Siclije koja je trajala od 1929. godine odlazi u hisotriju.

Klub je imao dosta turbulencija protkelih sezona. Bilo je tu dugovanja koja se nisu mogla izbrisati, čekao se kupac koji bi spasio Cataniju. Do danas je bio rok, niko se nije javio i to je to. Kraj još jednog sicilijanskog kluba.

Sličnu sudbinu doživio je i Palermo koji je krenuo od najnižeg ranga sa novim imenom i grbom tako da možemo reći da je ovo crni dan za sicilijanski fudbal.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuCatanija je bila dio raznih afera oko namještanja utakmica, bili su kažnjavani bodovno i novčano, igrali su i fine epizode u Seriji A.

Inače, Catanija je klub koji broji oko 230.000 navijača što ga čini 12. u Italiji. Pristalice ovog kluba žele da ostane fudbal na Siciliji pa će krenuti u osnivanje novog kluba, sa novim imenom, grbom i morat će krenuti od sedme lige, najnižeg takmičenja na Čizmi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Unauthorized Affiliate – error page

Osamdeset posto ubijenih žena žrtve su bliskih osoba