in

BOJAN MAROVIĆ IMA ALOPECIJU: Morao sam presaditi kosu

Slatka-Tajna.Eu

Ženskoj populaciji Bojan Marović je s početka svoje karijere važio za jednog od najprivlačnijih pjevača muzičke scene. A ovaj sjajni pjevač, kako je kazao, nosi teško breme prošlosti. A u prošlost koju je ostavio iza sebe stalo je dosta borbe u životu i tuge.

Došao je iz Crne Gore u Beograd, gdje je dobio diplomu violončeliste, uz tešku finansijsku situaciju. Kaže da je sve bilo prepuno reklame te 2003. godine. Producenstke kuće, ugovori, svega puno a džepovi i stomak prazni. Kaže bila je to kirija, bajat hljeb i ostaci hrane od drugih ljudi. Drugi su i poslije njegovih nastup,a koji su bili spektakularni, punili džepovi a njegovi i tada ostali prazni. Ostalo mu je da se stidi tuđeg stida i srama, a ponosan je bio kao i sada.

Nikada nije bio dio estrade i šoubiza jer ga je život udarao na početku karijere. Bilo je teško, ali voli da radi s muzikom. Tu je period kada je ostao bez oca. Taj stres mu je donio alopeciju, bolest koja uzrokuje opadanje kose. Zbog toga je bio jedan od onih koji je među prvima na ovim prostorima presađivao kosu. A sav uspjeh koji je postigao, kaže, duguje samo sebi. Da je sve sam stvorio.

-Teško je, ali volim ovo da radim. Savjetovao bih mlađim generacijama, među kojima ima itekako talenata i kvaliteta, da se dobro paze te neke druge dimenzije. I menadžeri i hijerarhija koja stoji iza vas neka ne prodaju priču jer ipak postoji malo bolji način. Time uspjeh nije zagarantovan. Kreativnost i pošten rad bude nagrađen – kazao je Bojan i dodao da se nada da će se vratiti poštivanje tog muzičkog posla.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










On je zavrijedio svoje mjesto, njegove balade su prelijepe, a gotovo svaka pjesma je njegova istina kojom čovjek ogoli svoju sudbinu. Pjesme „Kao ti“, „Više nisi tu“, „Neka te ljubi“… sve su to pjesme koje su ostale u narodu. A on je krenuo sa hercegovskog festivala sa pjesmom „Tebi je lako“ i kroz trnje došao do mjesta koje itekako zaslužuje.

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Oženio se sin Davida Beckhama, uzeo je ženino prezime

James Rodriguez izrežirao novi skandal