in

ŠOK IZ PARIZA, L’Equipe: Katarski vlasnici izrazito ljuti, žele otjerati jednu od tri najveće zvijezde

Slatka-Tajna.Eu

U januaru ove godine novi trener  FK Sarajevo postao je Aleksandar Vasoski, a prethodno je Bordo tim završio saradnju sa Goranom Sablićem.

Mnogi su tada bili pomalo iznenađeni: O Vasoskom se nije mnogo znalo u bosanskohercegovačkoj javnosti. Vasoskog očekuju novi izazovi na klupi Sarajeva, a u međuvremenu je dao intervju za portal Reprezentacija.ba čije najzanimljivije dijelove izdvajamo.

Vasoski se osvrnuo na kritike od strane navijača.

“Ne pratim društvene mreže i komentare, ali da sam svjestan situacije – jesam. Sarajevo je veliki klub i pripremio sam se da će doći dani kada će me kuditi i kada će me hvaliti. To je tako, jedino se gleda rezultat, a potrebno je i strpljenje. Mi igramo novi sistem, težimo ka tome da se po igri izdignemo iznad prosjeka lige i to je proces koji traje. Rekao sam već da je došao veliki broj novih igrača, od priprema je bilo i pehova s povredama… Ciljevi? Osvajanje Kupa i treće mjesto. Na duže staze u fokusu je i Akademija FK Sarajevo iz koje želimo crpiti igrače i postepeno ih razvijati”, izjavio je Vasoski.

“Svakog trenera drži rezultat. Kada vidim da ne ide, da me navijači više ne žele, onda ću sam otići. Nisam tip koji nešto na silu forsira. Ja u Sarajevo nisam došao zbog novca, godinama sam igrao u Njemačkoj i taman posla da mi je to na prvom mjestu. Došao sam da ovdje da napravim nešto. Želim da Sarajevo postane respektabilan klub koji će bilježiti dobre rezultate i zbog kojeg će ljudi odvojiti svoje vrijeme da dođu na utakmicu. Na tome radim 24 sata”, dodaje Makedonac.

Foto: FK Sarajevo

Zanimljivo da je svojevremeno odbio ponudu njemačkog Eintrachta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Za Eintracht sam odigrao preko stotinu utakmica, ostavio sam tamo trag i zbog toga su me prije tri-četiri godine zvali da vodim njihovu U19 selekciju. Možda je bila i greška što tu ponudu nisam prihvatio jer bih vjerovatno s vremenom dobio šansu da budem i u prvom timu koji je vodio Niko Kovač, ali nostalgija je bila jača. Odlučio sam se za Vardar u kojem sam i počeo samostalnu trenersku karijeru”, ispričao je Vasoski.

Naveo je da će možda postati strožiji.

“Ja gledam da autoritet nametnem svojim znanjem. Nisam neki diktator, hoću da balansiram, ali to na Balkanu baš i nije dobro. Navikao sam na njemački sistem u kojem se podrazumijeva da igrač daje sve od sebe i da ga ne moraš tjerati. Možda ću se morati biti malo strožiji da bolje utječem”, govori trener Bordo tima.

Cjelokupan interjvu Vasoskog za portal Reprezentacija.ba pročitajte OVDJE.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

AMBASADORI PISALI TEGELTIJI, BEVANDI, TURKOVIĆKI: ‘Ako ne osigurate novac za održavanje izbora, međunarodna zajednica će pronaći instrumente da zaštiti Dayton!’

Milanović obišao međunarodnu vojnu vježbu “Štit 22”