in

Zoran Milanović stigao u Mostar na svečanost HVO-a, vojnici s ratnim zastavama održali mimohod…

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je stigao u Mostar gdje će sudjelovati na centralnoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), gdje će posmrtno odlikovati za hrabrost i junaštvo u ratu generala HVO-a i ratnog komandanta Ivu Lozančića.

Milanović je s delegacijama HNS-a i HVO-a uz prisustvo vojske koja je održala mimohod pod ratnim zastavama od mostarske katedrale do Rondoa, na Trg hrvatskih velikana odao počast poginulim vojnicima, uz polaganje cvijeće i paljenje svijeću ispred Centralnog spomenika hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Potom će sudjelovati na centralnoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tom prilikom će uz svečanu ceremoniju posmrtno odlikovati Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu Ivu Lozančića te Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Hrvatskog vijeća odbrane te za sveukupne zasluge u njihovom ustroju Zborna područja Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje.

Milanović je ranije izjavio da je HVO zajedno s Hrvatskom vojskom, pod vodstvom Hrvatske vojske, zajedničkim zapovjedništvom, temeljem međunarodnog sporazuma potpisanog u Splitu između hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i predsjednika BiH Alije Izetbegovića, oslobađao BiH i omogućio da to bude slobodna zemlja, zemlja u kojoj je konačno prestao rat.

“To se danas ne samo zaboravlja, nego vrlo drsko i sustavno podcjenjuje i Hrvatskoj kao i obično, nabijaju kompleksi krivnje, odgovornosti, umjesto da se kaže hvala i ne ponovilo se”, kazao je Milanović.

Nakon svečanosti HVO-a predsjednik Republike Hrvatske će se sastati sa predsjednicima svih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor predvođene Draganom Čovićem u hotelu Buna u 14.30 sati.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Karleuša na sudu povodom prijave Tošića za nasilje

Preminuo hrvatski rukometaš u Sjevernoj Makedoniji