in

Vettel se na skuteru pojavio na stazi F1, a sada će morati platiti kaznu

Slatka-Tajna.Eu


Prekršio je pravilo


Njemački vozač Sebastian Vettel kažnjen je jer se na skuteru nakon treninga u petak na stazi Albert Park u Melbourneu, uoči Velike nagrade Australije.



Vettelu se bolid pokvario na kraju prvog treninga u petak, a bivši svjetski prvak vratio se nakon treninga na skuteru koji je uzeo od povjerenika utrke i oduševio gledatelje i mahao im rukom.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Četverostruki svjetski prvak kažnjen je s 5.450 američkih dolara jer niko ne smije koristiti stazu do pet minuta nakon završetka sjednice, osim onih koji imaju posebnu dozvolu, piše Agerpres.

Slike Vettela kako vozi skuter na stazi Albert Park postale su viralne, prikupivši više od milion pregleda u samo nekoliko desetaka minuta.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Vettel će sezonu Formule 1 2022. započeti u Australiji nakon što je propustio prve dvije utrke u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji zbog infekcije virusom COVID-19.

Inače, Charles Leclerc dominirao je na drugom slobodnom treningu za Veliku nagradu Australije. Leclerc je pobijedio Holanđanina Maxa Verstappena, branitelja svjetskog naslova, dok je Sainz Jr. imao treće vrijeme.

Problemi se nastavljaju za Mercedes ove sezone. Lewis Hamilton imao je tek 13. vrijeme na drugom treningu na stazi Albert Park u Melbourneu, a njegov timski kolega George Russell bio je za dvije pozicije ispred. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa











Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PREMIJERA! NOVI COVER NIKOLE JANKOVIĆA! – Mondovizija

POSVEĆEN DJEVOJCI I POSLU: Mišel Gvozdenović nema vremena za “Zadrugu”