in

Istorijska utakmica Nikole Jokića

Slatka-Tajna.Eu

​Nikola Jokić je sinoć odigrao sjajnu partiju (35 poena, 16 skokova i 6 asistencija), pobijedio Memfis Grizlije sa 122:109, uveo svoje Denver Nagetse u plej of, i usput postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u toku jedne regularne sezone imao 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

“Ovaj tip je stvarno veliki košarkaš”, rekao je jednostavno njegov saigrač Bouns Hajlend.

Jokićeva istorijska noć (da ponovimo, 35 poena, 16 skokova i 6 asistencija, 4 ukradene lopte, uz šut iz igre 16-24, 1-3 za tri poena, 2-2 sa linije penala), počela je – krvavo: Džeren Džekson mu je nabio lakat u čelo i arkadu već u prvom minutu, i Somborac je bio sav obliven krvlju.

Morao je Nikola dvaput na klupu, da mu se zaustavi krvarenje, a ostatak utakmice nosio je traku za glavu.

“Nema pitanja o tome ko je MVP. Ima drugih velikih igrača. Ali ono što je Nikola Jokić uradio ove godine, kroz šta smo sve prošli sa ovim timom – to je potpuno nevjerovatno. Bio je dobar prošle godine, ali još bolji ove”, rekao je Jokićev trener Majkl Meloun poslije utakmice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, uprkos tome što su skoro cijelu sezonu igrali bez 2. i 3. najboljeg igrača u timu, Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, Nagetsi su uspjeli da budu 6. tim na moćnom zapadu, a još uvijek mogu da postanu šampioni sjeverozapadne divizije NBA ako pobijede Lejkerse, a Juta izgubi protiv Finiksa i Portlanda.

Sinoć je Eron Gordon bio dobar sa 22 poena, i mnogo je pomogao Jokiću, dok je u timu Memfisa najraspoloženiji bio Dezmond Bejn sa 14 koševa, prenosi Telegraf. Nije im igrao superstar Dža Morant, koji zbog povrede koljena pauzira od 18. marta.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako ga prepoznati i kako se zaštititi?

Čampara, Tanović i Muzur: Dodatno ćemo ojačati Policijsku akademiju FMUP-a