in

Čeka se Haaland: Šestogodišnji ugovor i vrtoglava plata na stolu, šta će odlučiti Norvežanin?

Slatka-Tajna.Eu


Marca izvještava


Nagađanja o tome gdje će Erling Haaland nastaviti karijeru ne prestaju. 



Prema riječima Ramona Alvareza, novinara španske Marce, medija inače veoma bliskog Real Madridu, Norvežanin će dobiti iznimno unosnu ponudu Kraljevskog kluba.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Norveška zvijezda i uzdanica Borussije Dortmund jedan je od glavnih ciljeva Real Madrida, koji je, čini se, sada vodeći u utrci za dovođenje jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera u Evropi.

Novinar italijanskog Calciomercata Mirko Calemme potvrdio je da će klub iz glavnog grada Španije biti favorit u borbi za Haalandov transfer. Los Blancosi će  učiniti sve da 21-godišnjak odabere njihovu ponudu, a tome pogoduje i njegovo odbijanje Manchester Cityja koji mu je nudio neto platu od 28 miliona eura godišnje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Istina je da Madriđani nisu u mogućnosti ponuditi Norvežaninu toliki novac, ali i sam igrač je navodno odlučan igrati u Španjolskoj. Novinari kažu da mu se tamo sviđa klima i da će, ako ga Real finansijski uvjeri, Haaland izabrati Madrid.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ramon Alvarez izvijestio je da Real može ponuditi Haalandu neto platu od 20 miliona eura. U konačnici bi se povećala na 25 miliona eura, koliko računa da će na Santiago Bernabeuu imati i Kylian Mbappe. 

Također, Alvarez je naglasio da je za Haalanda spreman šestogodišnji ugovor. 

Kad bi sve išlo kako su mediji očekivali, Haaland bi postao bolje plaćeni igrač od primjerice Roberta Lewandowskog . Zvijezda Bayerna iz Münchena godišnje zarađuje 23 milijuna eura. No, nije poznato kako bi izgledala njegova plaća da je Poljak odlučio prijeći u Barcelonu .

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RAMIZ SELAK spreman da predstavi novi hit “Sudija” – Hayat Production

ODRIČE SE POKOLONA: Slađa Zubčević za rođendan pokazala humanost