Categories: Novosti

Čampara, Tanović i Muzur: Dodatno ćemo ojačati Policijsku akademiju FMUP-a

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur danas su posjetili Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) gdje su se sastali s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom i šefom Odsjeka za osnovnu policijsku obuku u Policijskoj akademiji FMUP-a Nusretom Beširevićem.

Općine Novo Sarajevo i Ilidža u proteklom periodu donirale su FMUP namjenska sredstva za opremanje sale za borilačke sportove i teretane u Policijskoj akademiji FMUP-a, a što se direktno odrazilo na poboljšanje kvaliteta obuke polaznika osnovne policijske obuke.

Izvor : Saopćenje

Šef Odsjeka za osnovnu policijsku obuku u Policijskoj akademiji FMUP-a Nusret Beširević tim povodom zahvalio se načelniku Hasanu Tanoviću i načelniku Nerminu Muzuru što su prepoznali važnost Policijske akademije FMUP-a i što doprinose jačanju sigurnosnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Načelnici Hasan Tanović i Nermin Muzur izrazili su spremnost da i budućnosti podrže projekte FMUP-a koji se odnose na osnaživanje Policijske akademije FMUP-a poput izgradnje poligona pješadijskih prepreka i multifunkcionalnog parka za vježbanje polaznika osnovne policijske obuke.

“Posebno nam je drago što vidimo veliki trud i želju za jačanjem Policijske akademije FMUP-a kako od gospodina Čampare, isto tako i od gospodina Beširevića“, poručili su načelnici Tanović i Muzur.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Izvor : Saopćenje

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara danas se obratio polaznicima osnovne policijske obuke. Trenutno u Policijskoj akademiji FMUP-a školuje se ukupno 208 polaznika, a koji će po okončanju školovanja biti postavljeni na radna mjesta policajaca i mlađih inspektora.

“Vjerujem kako ćete svi po okončanju školovanja u Policijskoj akademiji FMUP-a časno i pošteno obavljati svoj posao uz strogo poštivanje zakona te služiti svojoj državi“, kazao je, između ostalog, ministar Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Redakcija

Recent Posts

Koliko sekundi treba da potrošite na pranje lica?

Proizvodi za čišćenje lica su postali nezaobilazni dio svakodnevne rutine, a jedan dodatni savjet bi…

39 minuta ago

Mnoge gradove sam dobio poslednjih deceniju i više, a samo jedan…

Stefan Simić, sjajni umjetnik iz Srbije svojim radom ujedinjuje narode bivše Jugoslavije. Rado je viđen…

41 minuta ago

Stier: Sutra razgovor o resorima; Vučemilović o podršci vladi: O tom-potom

Kada ćemo dobiti novu Vladu?Foto: Otvoreno / HRTSve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji…

42 minute ago

Urugvajac napušta Liverpul, njegov postupak to potvrdio

Urugvajski reprezentativac i napadač Liverpoola, Darvin Njunjez, gotovo sigurno će napustiti kultni stadion ''Anfield'' po…

43 minute ago

Tara se oglasila nakon skandaloznih snimaka

“Zanimljivo je da je sve stigla da snimi. Vidim da on baca stvari po stanu…

47 minuta ago

Kineske kamere za nadzor šire se Istočnom Evropom, uprkos brigama o sigurnosti

Zemlje Srednje i Istočne Europe kupile su milione nadzornih kamera kineske proizvodnje u posljednjih pet…

3 sata ago