in

Igmanov kalibar za Premijer ligu: Jedan je ‘siguran’

Slatka-Tajna.Eu

Sasvim očekivano bordo tim je bio taj koji se pitao gotovo sve, te je na kraju završilo 2:0.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Igman se fokusirao na odbranu svog gola, jasno je treneru Adnanu Elezoviću bilo da bi njegov tim ukoliko se otvori mogao i ‘nastradati’.

Učinilo je to HŠK Posušje nakon crvenog kartona Dupovca, pa doživjelo blamažu. Sarajevo se ‘pati’ kada se protivnik dobro brani, Elezović je to znao i jasan je bio fokus njegovog tima.

Igman nije razočarao, u veoma zatvorenoj varijanti nekoliko nogometaša skrenulo je pažnju na sebe. Posebno se to odnosi na zadnju liniju koja je imala mnogo posla, dok u ofanzivnom dijelu nije bilo prilike da se pokaže nešto više.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Igman je lider Prve lige FBiH, a u posljednje dvije prvenstvene utakmice nije blistao. Upisana su dva remija, prvi protiv FK Budućnost (1:1), a zatim protiv BFK Simm Bau (0:0).

Ipak, tabela je strani tima iz Konjica, tima koji ima i najbolju odbranu lige. Velike zasluge za to pripadaju čuvaru mreže Aldinu Ćemanu, koji je i jučer pružio sasvim korektnu partiju, pokazao sigurnost, samouvjerenost, a odmah se to osjeti i na zadnjoj liniji.

Ćeman je uz Adnana Bobića najbolji golman Prve lige FBiH, a po mnogima se radi o golmanskom kalibru za Premijer lige. Svi koji prate Prvu ligu FBiH, posebno igre Igmana, složit će se da je Ćeman u nekoliko posljednjih utakmica bio junak Igmana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Protiv Budućnosti je zaustavio goste da već nakon prvog dijela vode 2:0 ili 3:0, dok je u Maglaju u posljednjim minutama ‘izvadio’ zicer kada je Albijanić išao ‘jedan na jedan’.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Igman je primio tek 12 pogodaka u 20 kola što je pomalo nevjerovatan podatak. Ćeman je mrežu čuvao 90 minuta na čak 18 utakmica.

I trener golmana u stručnom štabu Igmana Elvis Karić slaže se sa konstatacijom da za Ćemana sigurno ima mjesta u elitnom rangu bh. nogometa.

“Mišljenja sam da je za Premijer lige. Brani dobro, u kontinuitetu. I jučer je na Koševu bio korektan“, kazao je Karić za SportSport.ba.

Ćeman je ponikao u FK Željezničar, no nikada nije dobio pravu priliku na Grbavici. Selio se po posudbama, vraćao, ali ponovo su prilike prije njega dobijali oni koji to sigurno nisu zaslužili. Tako je valjda izabrala “struka“. 

Ovo mu je drugi mandat u Konjicu, vjerovatno i najbolji do sada. Već naredni bi trebao biti u Premijer ligi. Sa Igmanom ili nekim drugim klubom, jedino je to nepoznanica.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ŠEMSU U OLOVU DOČEKALO IZNENAĐENJE: Košarkašice Banovića joj uglas pjevale “Pristajem na sve”

MIJENJA LI POSAO: VODITELJ GRANDA ZAPJEVAO SA ANABELOM: Siniša Medić zamijenio repera Đusa