in

Svjetska rafting elita stiže u Banjaluku i Foču

Slatka-Tajna.Eu

Banjaluka i Foča tj, rijeke Vrbas i Tara od 24. maja do 1. juna će ugostiti oko 80 rafting ekipa iz 23 zemlje jer će biti domaćini Svjetskog prvenstva u kategoriji R4.

Ovo je drugi put da će Bosna i Hercegovina ugostiti najbolje raftere i rafterke na planeti a zahvaljujući fantastičnoj organizaciji 2009. godine, ovaj put je bilo dovoljno samo da apliciraju da bi i 13 godina kasnije dobili domaćinstvo.

“To je bez sumnje bilo jedno od najbolje organizovanih ako ne i najbolje rafting takmičenje u svijetu. Zbog te činjenice smo nakon aplikacije dobili potvrdu da smo dobili organizaciju a jedino pitanje koje nam je bilo upućeno je: ‘Da li će i ovaj put biti noćnog slaloma'”, kazao je večeras u Banjaluci Aleksandar Pastir, predsjednik Rafting kluba Kanjon i dodao da je glavni cilj i dalje ostao razvoj rafting sporta u BiH:

“Od tada do danas svašta se izdešavalo pa i poplave 2014. zbog kojih je i rafting bio na koljenima. Potom se desila pandemija koja je sve odgodila a i dešavanja u Ukrajini su imala velik uticaj pa stoga umjesto više od 110 ekipa i 30 zemalja imamo nešto kraću ali i dalje respektabilnu i kvalitetnu listu učesnika. Novina zbog koje će nam biti lakše je što ne plaćamo troškove hrane i smještaja učenika što znači da Banjaluku i Foču očekuje znatan finansijski priliv tokom prvenstva. Nemamo puno vremena ali nema sumnje da će šampionat biti na nivou a ovaj put otvaranje ispod tvrđave Kastel će biti na vodi i čeka nas pravi spektakl. Pronašli smo način i da na Tari održimo trku spusta jer ova rijeka je jedinstvena u svijetu”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dragan Babić, kapiten rafting tima BiH kaže da će dati sve od sebe da iskoriste prednost domaće staze i pokušati da osvoje jednu od medalja.

“Počeli smo pripreme, do sada smo trenirali na mirnim vodama a sada nam vrijeme dozvoljava da se u kanjonu Vrbasa spremimo i na divljim vodama. Na dosadašnjim takmičenjima smo po uvijek nekako bili tu blizu te medalje a sada želimo da uradimo još taj korak-dva i popnemo se na podijum. Neće biti lako jer su tu uvijek jake selekcije Brazila, Japana a ako dođu timovi Hrvatske, Češke, Kostarike konkurencija će biti zaista jaka. Ipak Vrbas i Bijeli buk su nepredvidivi pa zato moramo što više da iskoristimo činjenicu da smo na domaćem terenu i upoznamo sve njene tajne”, kazao je Babić.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Roditelji djeteta ubijenog u Sarajevu

RAT UŽIVO: Ukrajinska 44. topnička brigada uništila rusku kolonu oklopnih vozila, nove zastrašujuće snimke iz Buče, oglasio se Zelenski…