in

Liga prvaka: Liverpool i Manchester City opravdali uloge favorita

Slatka-Tajna.Eu

Večeras su odigrane prve utakmice četvrtine finala Lige prvaka, Benfica je dočekala Liverpool (1-3), dok je Manchester City ugostio Atletico Madrid (1-0).

Benfica je u Lisabonu dočekala Liverpool, a engleski velikan je opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 1-2. Nakon uvodne ofanzive Redsa, gostujući tim je stigao do prednosti u 17. minuti susreta, kada je nakon ubačaja Robertsona najbolje skočio Konate, te glavom pospremio loptu u mrežu domaćih.

Već u 34. minuti bilo je 0-2 na semaforu. Lijepu akciju u gol je pretvorio Sadio Mane nakon asistencije Diaza, a Liverpool je sa lijepom prednošću otišao na odmor.

Benfica je uspjela smanjiti rezultat odmah početkom drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti kada je pogodio Nunez na asistenciju Silve. Ipak, Liverpool je u finišu utakmice stigao i do trećeg gola preko Diaza i na kraju zasluženo slavio pobjedu, sa kojom će dočekati Benficu u revanš utakmici na Anfieldu.

U drugom susretu Manchester City je ugostio ekipu Atletico Madrida u, vjerovali ili ne, prvoj međusobnoj utakmici ove dvije ekipe. Popularni Građani u potpunosti su nadjačali protivnika u svim segmentima igre, te gostima nisu dozvolili skoro da šutiraju po golu. Ipak, Atletico Madrid se držao sve do polovine drugog poluvremena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A onda, radost navijačima donio je Kevin De Bruyne pogodivši za 1-0 u 70. minuti susreta. Asistenciju je upisao Foden.

Foto: SofaScore/ Twitter

Manchester City je do kraja susreta sačuvao prednost i sa minimalnim rezultatom će na revanš susret u Madrid.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KONSTRAKTA PRIPREMA NOVE REKVIZITE ZA EVROVIZIJU? U potrazi za lavorom za pranje ruku

Roditelji djeteta ubijenog u Sarajevu