in

Benfica prijetila, ali Liverpool nosi dva gola prednosti na Anfield (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Liverpoola savladali su u prvom četvrtfinalnom susretu UEFA-ine Lige prvaka ekipu Benfice u gostima rezultatom 3:1.

Liverpool je zaprijetio prvi. Igrala se 9. minuta kada je Salah izašao sam pred golmana Vlachodimosa, ali je Grk sjajno intervenisao.

Tri minute kasnije prijetili su Keita i Alexander-Arnold, ali je Vlachodimos sjajno intervenisao još u dva navrata.

Liverpool je do prednosti stigao u 17. minuti susreta. Robertson je izveo korner, a Konate sjajno glavom pogodio za vodstvo Redsa. Gol Francuza pogledajte OVDJE.

Izvor : Action Images via Reuters/Matthew Childs

Keita je prijetio u 20. minuti. Diaz i Mane su sjajno kombinovali na lijevoj strani, Senegalac ubacio za Keitu koji je ostao sam, ali je glavom šutirao veoma loše. Redsi su bili mnogo bolji protivnik u prvih 20 minuta susreta.

Benfica je imala prvu priliku u 22. minuti susreta. Brazilac Everton je pobjegao odbrani Liverpoola, izašao sam na Alissona, ali šutirao pored gola.

Nova fenomenalna akcija Liverpoola viđena je u 23. minuti. Keita je proigrao Diaza, Kolumbijac izašao sam na Vlachodimosa, ali je Grk još jedanom sjajno intervenisao.

U 34. minuti Liverpool je uduplao prednost. Alexander Arnold je poslao sjajnu dugu loptu za Diaza, Kolumbijac glavom spustio za Manea koji nije imao većih problema da zatrese mrežu Benfice. Liverpool je bio mnogo bolji rival u prvih 35 minuta susreta. Gol Manea pogledajte OVDJE.

Izvor : Action Images via Reuters/Matthew Childs

Everton je prijetio Alissonu u 36. minuti. Pokušao je Brazilac sa ruba kaznenog prostora, ali nije bilo previše problema za njegovog sunarodnjaka.

Dva minuta kasnije pokušao je Luis Diaz. Novajlija u dresu Liverpoola se sjurio ka rubu kaznenog prostora, šutirao silovito, ali je lopta otišla pokraj stative domaćih.

Onda su u 44. minuti uslijedile dvije velike prilike. Po jedna na obje strane. Najprije je Mohamed Salah izašao sam na Vlachodimosa, a Grk odbranio njegov udarac. Da bi u narednom napadu i Rafa Silva krenuo sam na Alissona, ali ga je sustigao Virgil van Dijk, maksimalno omeo, pa je Silvin udarac završio pored gola Liverpoola.

Benfica je smanjila prednost Liverpoola odmah na startu drugog dijela. Rafa Silva je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu, Konate napravio veliku grešku i promašio loptu, a Darwin Nunez savladao Alissona. Gol sjajnog Urugvajca pogledajte OVDJE.

Izvor : Action Images via Reuters/Matthew Childs

Kao da je druga Benfica izašla na teren u drugom poluvremenu. Novu šansu Nunez je imao u 56. minuti. Sada je nakon ubačaja Silve šutirao glavom, ali je udarac otišao preko gola.

U 60. minuti nova prilika za Benficu. Ponovo je Konate pogriješio, lopta došla do Evertona koji šutira, ali Alisson još jednom veoma dobro interveniše. Bilo je to 15 furioznih minuta za Benficu na startu drugog dijela.

Imao je Diaz priliku riješiti sve dileme u 82. minuti. Henderson je prebacio loptu na drugu stranu za usamljenog Diaza, ali Kolumbijac nije pogodio. Šutirao je pored gola Vlachodimosa.

Ono što nije uspio tada, uspio je pet minuta kasnije. Pobjegao je odbrani Benfice, predriblao ovoga puta golmana domaćeg tima i rutinski je poslao u mrežu grčkog čuvara mreže. Gol Diaza pogledajte OVDJE.

Revanš ovih timova igra se za sedam dana na Anfield Roadu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Buy Social Auto Boost | Social Auto Boost

KONSTRAKTA PRIPREMA NOVE REKVIZITE ZA EVROVIZIJU? U potrazi za lavorom za pranje ruku