in

Futsalerke hvataju ritam za kvalifikacije

Slatka-Tajna.Eu

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u hotelu „Hills“ na Ilidži gdje će odraditi mini pripreme pred turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je na rasporedu narednog mjeseca.

Bh. reprezentativke su već odradile dva treninga, a do kraja okupljanja će odraditi još tri.

„Nakon dužeg vremena smo se okupili, ali nažalost nećemo igrati utakmice na ovoj reprezentativnoj akciji. Tako da ćemo vrijeme provedeno ovdje iskoristiti kako bismo stekli uvid u stanje i formu igračica koje smo pozvali. Spisak je nešto drugačiji u odnosu na prethodna okupljanja, jer su i druge selekcije u pogonu, te su neke igračice na okupljanju A reprezentacije. Ovo nam je prilika da provjerimo neke nove igračice, a i njima da pokažu da li možemo računati dalje na njih. Sigurno će nam ovo omogućiti da proširimo bazu igračica pred kvalifikacije koje nas u maju očekuju u Litvaniji, gdje se nadamo da možemo ostvariti plasman u naredni krug“, rekao je selektor Nijaz Mulahmetović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na Mulahmetovićevom spisku su se našle sljedeće igračice: Tamara Jandrić (Borac), Nikolina Todorić (Iskra), Jovana Vasić (Borac), Iman Šljivo (SFK 2000 Sarajevo), Ana-Marija Ćesić (Inter Posušje), Branka Bagarić (Široki Brijeg), Amina Mujanović (Fortuna), Merima Alibašić (Hittarps IK, Švedska), Arijana Ćesko (Orebro SK, Švedska), Dejana Marković (Radnik Bumerang), Radmila Ždero (Lokomotiva), Nikolina Milović (Crvena Zvezda, Srbija), Sara Brkić (Svartinge SK, Švedska), Slavica Glavota (Široki Brijeg), Valentina Šakotić (Radnik Bumerang).


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZAKLJUČALI SU VRATA DA NE UĐEM U KUĆU: Miljana uzrok razdora u Bebicinoj porodici

U KRUGU PORODICE: Fani Stipković objavila emotivnu fotografiju