in

SAVJETNIK UKRAJINSKOG PREDSJEDNIKA NAPAO ZAPAD: ‘Željeli ste Srebrenicu 21. vijeka. Dobili ste je!’

Slatka-Tajna.Eu

I iz grada Irpina, u rejonu Kijeva, počele su stizati informacije o teškim ratnim zločinima ruskih vojnika.

Aleksander Markušin, načelnik Irpina, ispričao je za Deutsche Welle da su Rusi, kada su osvojili ovaj grad, streljali najmanje deset žena i djevojčica.

Potom su preko njihovih tijela prešli tenkovima.

Ostaci žrtava nađeni su nakon što je ukrajinska vojska potisnula ruske agresore iz grada.

Jedna od žrtava u svojoj je ruci čvrsto držala ključeve od kuće.

Markušin je za DW detaljno opisao šta su zatekli u gradu, nakon što su ga oslobodili.

Kao i mnoga druga mjesta koja su zaposjeli, Rusi su ga opljačkali i spalili.

Razmjere zločina koje su počinili ruski vojnici razbjesnile su ukrajinske zvaničnike.

“Zločini ruske vojske u Buči, Hostomelu, Irpinu rezultat su politike evropskih partnera koji su nastojali da ‘ne provociraju Ruse'”, izjavio je Mihajl Podoljak, savjetnik šefa kabineta predsjednika.

“Glavna stvar, prema našim evropskim partnerima, je da ne provociramo Ruse? [gle ironija] Glavno je da ne počne Treći svjetski rat? Glavno je da se Rusi ne uvrijede i ne koriste…Šta ne koriste? Projektile, aviobombe, tenkove, da ne masakriraju civile, bombardiraju stambena naselja, ne provode masovne egzekucije, ne stvaraju koncentracione logore? Šta još nisu koristili? Kao rezultat, svijet je dobio totalni, neopisivi užas antihumanosti u Buči, Irpinu, Hostomelu”, napisao je u nedelju na Telegram kanalu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Stotine, hiljade ubijenih, raskomadanih, silovanih, vezanih, ponovo silovanih i ponovo ubijenih. Stotine, hiljade mirnih ukrajinskih građana. Ubijani sa posebnom brutalnošću”, također je napisao Podoljak.

Vrlo kul i sveznajući jučerašnji i današnji ‘lideri Evrope’, stotine aktuelnih evropskih političara, koji sada dobro jedu i mirno spavaju u svojim krevetima, zar nemate želju da pažljivo pogledate ovu fotoarhivu pakla-XXI. Uradili Rusi u Kijevskoj regiji? Željeli ste Srebrenicu u 21. vijeku? Dobili ste je! Zadovoljni? Da li ste htjeli reinkarnirati Treblinku, ohrabrujući ‘ruski svijet?’ Jeste li htjeli da se prisjetite kakav je pakleni užas rada krematorija, spaljivanja živih ljudi jer su Ukrajinci? Pokušavate li se ponovo okrenuti? Organizirate još jedan samit da budete zabrinuti i odmahnite glavom?”, napisao je on dalje.

Još jednom pažljivo pogledajte hiljade pocijepanih, silovanih, spaljenih Ukrajinaca. U XXI vijeku. U sklopu ‘specijalne operacije’. Rastrgani od RUSA. I sad još jednom recite cijelom svijetu da je Ruska Federacija normalna, ovo je biznis, da Rahmanjinova ne treba zabraniti. Pogledajte i recite.

Ili se okrenite.

Glavno je ne provocirati. I neka Rusi masakriraju Ukrajince“, zaključio je Podoljak.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Ono što sam ja tvrdio od početka, Stanivuković i Lukač su saradnici…”

The Flat Belly Code – The Easiest Way To Get A Flat Belly At Any Age