in

Juventus dominirao, Inter slavio u derbiju, Džeko igrao do 90. minute (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Intera savladali su u derbi susretu 31. kola talijanske Serije A na Allianz stadionu u Torinu domaći Juventus minimalnim rezultaotm 1:0.

Stara dama je bila mnogo bolji protivnik u prvom dijelu, propustila nekoliko izglednih prilika preko Dybale i Morate, ali je Inter taj koji je imao prednost na poluvremenu.

Igrala se 42. minuta kada je Morata u šesnaestercu srušio Dumfriesa, a sudija Massimiliano Irrati nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Hakan Calhanoglou, šutirao je, ali je njegov udarac odbranio Sczesny. Ipak, opet je intervenisao VAR, a penal je ponovljen jer je De Ligt prerano utrčao u kazneni prostor. Turski fudbaler je ponovo stavio loptu na bijelu tačku, a ovoga puta je bio precizan. Gol Calhanoglua možete pogledati OVDJE.

Propustio je Juventus i nekoliko prilika u drugom poluvremenu, posebno preko Vlahovića, dok je Zakarija pogodio stativu.

Ipak, Inter je odolio i na kraju slavio pobjedu iako je uputio samo jedan udarac u okvir gola – taj iz jedanaesterca.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko za Inter je igrao do 90. minute kada ga je zamijenio Gosens. Bio je sjajan sa dosta defanzivnih zadataka.

Inter nakon ove pobjede zautima treću poziciju na tabeli Serie A sa 63 osvojena boda i tri boda manje u odnosu na Milan i Napoli koji su na prvom i drugom mjestu. Juventus je 4. sa 59. bodova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

IAKO JOJ JE KUMA: Andreana nije ni vidjela Katarininu kćer

NERMIN HANDŽIĆ: Djevojke me salijeću